Bătrânul Nintendo NES reinventat face valuri de sărbători

Bătrânul Nintendo NES reinventat face valuri de sărbători

Amatorii de jocuri clasice au făcut eforturi semnificative în ultimele săptămâni să pună mâna pe un NES Classic de la Nintendo, iar vânzările au fost surprinzătoare.

Când vine vorba de console, cei de la Nintendo și-au pierdut de mult timp relevanța în piață. La ora actuală, vorbim aproape exclusiv de Xbox și PlayStation, chiar dacă în 2017, prin intermediul Nintendo Switch, japonezii s-ar putea să revină în ecuație. Dacă ne întoarcem însă în timp câteva decenii, Nintendo atenta la buzunarele noastre cu console de calitate cu mult înaintea Microsoft sau Sony. La începutul anilor 90, visam cu toții la un Super Nintendo sau Nintendo Entertainment System. Tot atunci, Sega era pe lista cadourilor de Crăciun.

În urmă cu câteva luni, într-o mișcare de marketing surprinzătoare, Nintedo a anunțat că va aduce pe piață o ediție actualizată de NES. Aceasta va fi identică estetic cu vechea versiune, dar va avea o memorie internă cu aproximativ 30 de jocuri preinstalate, conectica va include un HDMI pentru a o putea conecta la TV-uri moderne, iar pe partea din față veți găsi două porturi USB pentru orice tip de controllere. Toate jocurile disponibile pe noua consolă rămâneau în mare parte neschimbate, respectând formatul de acum câteva decenii.

Deși era greu de prezis cum va fi îmbrățișat acest produs de către utilizatori, NPD tocmai a publicat o statistică foarte interesantă. În luna noiembrie, doar în SUA, s-au vândut 196.000 de exemplare. Un alt experiment de nostalgie al celor de la Nintendo desfășurat în Japonia, cu numele de Mini Famicom s-a reflectat în 261.000 de exemplare comercializate într-o săptămână. Acum, singura problemă pe care o are Nintendo este de a produce consolele suficient de repede, deoarece s-ar putea să scadă brusc interesul după luna cadourilor.

Tot în domeniul consolelor, raportul celor de la NPD confirmă că PlayStation 4 a revenit în fruntea vânzărilor de console luna trecută, în parte datorită pachetului format din PS4 Slim și Uncharted 4. Comparativ cu aceeași perioadă din 2015 însă, vânzările de console sunt mai mici cu 35%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget