Nimb este un inel inteligent ce maschează un buton de panică

Nimb este un inel inteligent ce maschează un buton de panică

Amatorii de inele inteligente se pot orienta către achiziția unui Nimb, un model foarte atractiv estetic ce funcționează ca un buton de panică.

Povestea lui Nimb a pornit de la un eveniment foarte neplăcut din viața lui Ekaterina Romanovskaya. Aceasta din urmă a fost înjunghiată de mai multe ori în urmă cu 16 ani, în momentul în care a refuzat să răspundă la avansurile unui trecător. Ajunsă acum la 41 de ani, aceeași individă speră să prevină întâmplări similare pentru tinere domnișoare și doamne.

În speranța că va obține finanțarea necesară pentru transformarea visului ei într-un produs de serie, Katya, după cum îi spun apropiații, a realizat Nimb. Acest inel inteligent este momentan disponibil doar printr-un proiect pe Kickstarter ce și-a depășit de trei ori bugetul țintă de 50.000 de dolari.

În principiu, nu este cel mai compact inel creat vreodată, dar având în vedere faptul că v-ar putea salva viața într-un set dramatic de circumstanțe, reprezintă cu siguranță o investiție care se justifică. ,,Nimb este o mișcare către un mediu mai sigur, în care oamenii combină efortul pentru a ajuta pe cineva la nevoie, indiferent dacă e vorba de autorități, persoane apropiate, vecini simpatici sau trecători. Dacă tehnologia îți permite să controlezi un avion fără să te ridici de pe canapea, atunci trebuie să folosim tehnologia pentru a salva vieți.” În descrierea oficială pentru Numb, se vede foarte clar entuziasmul și încrederea pe care le are Ekaterina Romanovskaya în inelul său inovativ.

Modul prin care puteți interacționa cu Nimb este cât se poate de simplu și intuitiv. Apăsați pe suprafața sa superioară cu degetul mare, iar acesta va alerta automat autoritățile, prietenii voștri și/sau membrii familiei sau chiar și trecători. Toți acești vor primi automat locația voastră exactă asociată unui mesaj de panică. Nu mai rămâne decât să sperați că vor ajunge la voi în timp util.

În plus, pe lângă persoane de sex feminin, Nimb poate fi folosit de amatorii de sporturi extreme și expediții în condiții dificile. În cazul unor accidente, aceștia din urmă pot apăsa pe un buton pentru a chema autoritățile.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo