BioRing este inelul inteligent care vă monitorizează activitatea

Pe lângă brățări inteligente și ceasuri smart, BioRing ne demonstrează că a venit rândul inelelor de a deveni funcționale și încărcate de senzori puternici.

Majoritatea sistemelor de monitorizare a efortului fizic și a acitivităților de pe parcursul zilei se poartă la încheietura mâinii și vin sub formă de ceasuri sau brățări. Există și câteva curele supradimensionate pe care le puteți purta în jurul pieptului cu rezultate similare, dar cam asta este tot.

Dacă erați în căutarea unui nou accesoriu de fitness încărcat de funcții inteligente, noul BioRing este un inel care s-ar putea să vă uimească prin amalgamul de senzori integrați ce lucrează împreună pentru a vă face viața mai ușoară.

Simplu și elegant, astfel poate fi clasificat noul gadget care la ora actuală se străduiește să obțină finanțare printr-o campanie pe Indiegogo.  La momentul redactării acestui material reușise deja să strângă aproximativ 40% din bugetul țină de 50.000 de dolari. Cu o livrare planificată pentru luna noiembrie a acestui an, prețul redus al unui BioRing este de 220 de dolari, în timp ce în magazine va ajunge cu 300 de dolari.

Disponibil în culorile alb sau negru, inelul pare a avea un design cât se poate de comun. În spatele carcasei de dimensiuni reduse se ascund totuși câteva funcții care îl fac unic. Creatorii săi sunt în special mândrii de faptul că reușește să înregistreze cantitățile de alimente pe care le mâncați zilnic. Astfel, pe lângă caloriile arse prin efort fizic, poate face diferența față de caloriile pe care le luați din alimente.

,,BioRing le măsoară pe amândouă, oferindu-vă o schemă detaliată a mâncării consumate și ajutându-vă să vă monitorizați greutatea – toate într-un format nou revoluționar cu un design scandinavian.” Pentru a duce aceste sarcini la bun sfârșit, fiecare BioRing vine la pachet cu un accelerometru, senzor optic de monitorizare a ritmului cardiac și un senzor nou de bio-impedanță. Acesta din urmă este responsabil de monitorizarea cu precizie a caloriilor pe care le înghițiți.

Alexandru Puiu
16:36 21.06.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video