Nikon Coolpix P900 e o cameră cu zoom atât de mare, că poți vedea și craterele Lunii [VIDEO]

Nikon Coolpix P900 este o cameră compactă ca multe alte camere compacte, iar singura trăsătură care o scoate în evidență este obiectivul. Are un zoom optic de 83x, un zoom optic atât de mare că poți vedea și craterele de pe Lună cu el. 

Nikon Coolpix P900 are un zoom de 83x, suficient de mare cât să vezi lucruri pe care, de regulă, le explorezi cu un telescop. Altfel, camera aceasta nu are nimic special. Face poze la rezoluție maximă de 16 megapixeli, are un ecran LCD rabatabil și te poți conecta la ea prin WiFi, folosind telefonul sau tableta.

De-a lungul ultimilor luni, începând cu martie, oamenii au testat obiectivul de pe Coolpix P900. La un zoom de 83x, acesta are un echivalent de distanță focală în formatul full frame de 24-2.000mm. Este un high-end bridge, dar aceasta este doar o descriere seacă a unei camere pe care o vei folosi, cel mai des, ca să spionezi alți oameni.

Un utilizator încă din martie 2015 a filmat Luna și odată cu ea a înregistrat și mișcarea de rotație a ei în jurul Pământului. Ți-ar trebui un obiectiv foarte scump, poate și de 10 ori mai scump decât acest aparat, ca să obții același factor de mărire pe un DSLR sau mirrorless. Coolpix P900 costă aproximativ 600 de dolari.

Ce distanță acoperă Nikon Coolpix P900

Așa vezi Luna direct de pe Pământ. Și o mai și filmezi.

Videoclipul unui român realizat cu Coolpix P900

Poți să urmărești și avioane, chiar dacă trebuie să stabilizezi bine aparatul. 

Sau poți doar să fii un „spion” urban (ori voyeurist, depinde cum vezi lumea).

Răzvan Băltărețu
12:15 30.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video