Netflix a ajuns să aibă probleme din cauza hackerilor

Netflix a ajuns să aibă probleme din cauza hackerilor

Tot mai multe personalități și companii private au ajuns să aibă conturile de Twitter atacate de hackeri, iar acum a venit rândul Netflix.

În ultimul an am, aflat detalii despre un set stufos de conturi importante de Twitter ce au căzut pradă hackerilor. Aproape de fiecare dată, respectivele evenimente nu s-au reflectat în tweet-uri rușinoase pentru proprietarul original al contului, dar întreaga situație ajunge să fie destul de jenantă, mai ales când vorbim de companii importante din industria IT.

De această dată a fost vorba de contul oficial de Twitter al Netflix US. Respectivul cont era folosit de liderul global în servicii de streaming de câțiva ani pentru promovarea de noi filme și seriale ce urmează să ajungă online. Ieri dimineață însă, același cont a ajuns să fie folosit de către un grup de hackeri ce păreau să fie destul de bine intenționați. Aceștia nu au făcut decât să-și promoveze serviciile prin acest mijloc de comunicare neobișnuit.

Grupul de hackeri white hat OurMine este unul destul de popular, iar în ultimul an a făcut valuri online după ce a spart conturile pe diverse rețele sociale ale mai multor personalitățile. După cum ziceam și mai sus, deși situația este jenantă, ar fi putut fi dezastruoasă dacă erau postate niște link-uri cu conținut erotic pe contul de Twitter al Netflix US sau chiar și un link către un malware periculos.

La fel ca în situațiile din trecut, gestul celor de la OurMine nu a făcut decât să se reflecte într-un set de mesaje ce par să fie îndemnuri la sporirea securității. ,,Nu vă faceți griji, vă testăm securitate.” sau ,,Vizitați-ne site-ul ourmine.org pentru a vă actualiza securitate. Mersi.

În trecut, același grup de hackeri a reușit să preia controlul contului de Facebook al lui Mark Zuckerberg, conturile de Twitter ale lui Jack Dorsey și Evan Williams de la Twitter sau al CEO-ului Google –  Sundar Pichai. Jimmy Wales – co-fondatorul Wikipedia a fost și el pe lista victimelor.

netflix-ourmine

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo