Modul incognito de la browser îți poate încuia și ușa

Modul incognito de la browser îți poate încuia și ușa

Modul incognito introdus de ceva timp în browsere este unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat pe Internet, iar acum lucrurile devin și mai bune.

Modul incognito este cea mai bună metodă de a vizita site-uri despre care nu vrei să afle alți utilizatori ai aceluiași calculator. Indiferent ce ai vrea să cauți, paginile de acest fel sunt facile deoarece istoricul acestor vizite este, practic, inexistent după ce ai închis tabul respectiv. Google știe în continuare ce faci, doar că ce se întâmplă în incognito, rămâne în incognito.

Chiar dacă folosești modul incognito și ești în siguranță pe termen lung, pericolul de a fi surprins de cineva chiar când ți-e lumea mai dragă planează în aer. Dacă ai și de-a face cu oameni care nu știu să bată la ușă înainte să intre într-o cameră, atunci chiar ai probleme.

Rezolvarea ar putea veni rapid și mai simplu decât ați crede. O încuietoare controlată de la calculator este ceea ce aveți nevoie pentru a vă vedea de treabă în modul incognito, fără să fiți deranjați. Modul de funcționare este simplu. Atunci când deschideți un tab incognito în browser, încuietoarea va bloca ușa, iar voi veți putea naviga pe internet liniștiți.

Mike, CEO-ul Useless Duck Company, este creatorul acestei încuietori, ce are la bază un Arduino Uno. Mini-calculatorul este legat la încuietoare și, folosind un program scris de Mike însuși, scanează constant taburile deschise într-un browser. Atunci când detectează o pagină deschisă în modul incognito, Arduino va închide ușa într-o clipă, arată inc.com.

Încuietoarea nu este de cumpărat, ci este un proiect pe care îl puteți face în weekend, după ce vă cumpărați materialele necesare. Codul sursă este postat pe Github și poate fi accesat aici, de restul vă ocupați voi.

Citește și:
Etichete: