MIT strânge cinci miliarde de dolari pentru a face lumea mai bună

MIT strânge cinci miliarde de dolari pentru a face lumea mai bună

Una dintre cele mai populare universități tehnice din lume, MIT, a decis să facă lumea un loc mai bun printr-o serie de proiecte ce au nevoie de cinci miliarde de dolari pentru a se materializa.

În cadrul unui proiect foarte ambițios, intitulat ,,Campaign for a Better World” – Campanie pentru o lume mai bună, MIT a inițiat un proiect pentru strângerea de fonduri dedicate rezolvării unora dintre cele mai arzătoare probleme ale secolului 21. Acestea din urmă sunt foarte variate și acoperă o arie destul de stufoasă de interese.

În total, este vorba de cinci miliarde de dolari, dintre care s-au strâns deja aproximativ 2,6 miliarde, la scurt timp după inițierea campaniei. Pentru a detalia cât se poate de clar subiectele către care vor fi orientate fondurile, oficialii instituției de învățământ le-au împărțit în șase categorii.

Se începe cu cercetări fundamentale, menite să analizeze și remedieze îmbtrânirea creierului uman, exoplanetele și interacțiunea dintre proteine. A doua prioritate vizează probleme ecologice, precum consumul sustenabil de resurse și soluții viabile pentru încălzirea globală. Pe poziția a treia sunt trecute proiecte menite să găsească tratamente inovative la afecțiuni grave de sănătate, inclusiv prin manipularea genelor folosind CRISPR-Cas9. Circuitele biologice și diverse forme de cancer se află de asemenea pe listă. O parte din bani se vor duce către finanțarea unor proiecte de antreprenoriat ale studenților, către reinventarea procesului educațional și dezvoltarea unor noi centre de cercetare menite să entuziasmeze studenții.

,,Umanitatea se luptă cu câteva provocări urgente, provocări ale căror soluții depind de combinarea unor instrumente tehnice avansate și metode științifice cu o privire foarte clară asupra complexităților politice, culturale și economice ale lumii. Lansăm campania pentru lume mai bună pentru a adresa acele probleme și a accelera schimbările pozitive. În acest efort, căutăm să obținem suport de la parteneri entuziaști care împărtășesc viziunea noastră asupra misiunii și a posibilităților infinite […]” Astfel a descris noua inițiativă președintele MIT – L.Rafael Reif.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: