29 apr. 2016 | 10:39

Microsoft oferă telefoane gratuite: clienții pot obține un flagship Lumia 950 gratis

ACTUALITATE
Microsoft oferă telefoane gratuite: clienții pot obține un flagship Lumia 950 gratis

Prin intermediul unei noi campanii, Microsoft le oferă utilizatorilor șansa de a obține un Lumia 950 gratuit.

Microsoft Lumia 950 și 950 XL au fost lansate cu aproximativ 6 luni în urmă, însă vânzările se pare că nu au fost suficient de bune. Astfel, compania din Redmond a dat startul unei campanii foarte interesante: clienții care își vor cumpăra un telefon Lumia 950 XL din magazinul online Microsoft vor primi un Lumia 950 gratuit. După cum scriu și cei de la Verge, oferta este una surprinzător de avantajoasă, iar cei care vor să beneficieze de aceasta, mai au la dispoziție doar două zile.

Un Lumia 950 gratuit este echivalentul a 550 de dolari economisiți, dacă ar fi să ne luăm după informațiile de pe site. În prezent, în România, Microsoft Lumia 950 XL are un preț de aproximativ 2.600 de lei, în timp ce Lumia 950 costă în jur de 2.150. Oferta va expira pe 1 mai, însă aceasta, din păcate, nu este singura veste proastă. Conform datelor de pe site-ul oficial, oferta este valabilă doar în cazul clienților din Statele Unite, Puerto Rico și Canada.

După cum probabil știți, ambele telefoane vin cu Windows 10 instalat, care oferă aceeași pe toate dispozitivele Windows, inclusiv funcția Windows Hello. Aceasta din urmă permite utilizatorilor să deblocheze telefonul printr-o simplă scanare a irisului. În ceea ce privește display-urile, cele două terminale au marcat trecerea companiei din Redmond la ecranele QHD. Astfel, atât versiunea standard, cu ecran de 5,2 inci, cât și cea XL, cu ecran de 5,7 inci, suportă o rezoluție de 2.560 x 1.440 de pixeli.

Lista de specificații mai include 32GB pentru stocare, spațiul de stocare putând fi, însă, extins până la 200GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Desigur, Lumia 950 XL are anumite avantaje în comparație cu modelul 950 standard. În primul rând, folosește procesorul octa-core Snapdragon 810 al celor de Qualcomm, în timp ce 950 nu folosește decât un hexa-core Snapdragon 808. De asemenea, ecranul de pe 950 XL este protejat de Gorilla Glass 4, cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Corning.