Microsoft nu și-a pierdut încrederea în Windows 10 Mobile

Microsoft nu și-a pierdut încrederea în Windows 10 Mobile

S-a anunțat de mult timp decesul platformei Windows 10 Mobile, un trend pe care îl poate constata oricine și pe care l-am detaliat și noi de câteva ori. Se pare, însă, că cei de la Microsoft sunt de altă părere.

Nu trebuie să faceți eforturi supra omenești sau să realizați un studiu de amploare pentru a vedea că sunt șanse infime să găsiți o persoană al cărei smartphone rulează Windows 10 Mobile. În afară de Microsoft, aproape nimeni nu le mai produce, și nici măcar gigantul din Redmond nu mai face bani din vânzarea lor. Au existat numeroase speculații cum că, în viitorul apropiat, compania condusă de Satya Nadella va renunța să mai investească bani în acest proiect neprofitabil, dar oficialii gigantului se pare că nu se dau bătuți.

Cea mai recentă confirmare a faptului că Windows 10 Mobile în particular și telefoanele cu Windows în general sunt o prioritate pentru Microsoft vine de la Terry Myerson. Directorul Microsoft responsabil de divizia Windows și Dispozitive a reiterat suportul companiei pentru Windows 10 Mobile într-un email dedicat angajaților MS. În mod evident, nu a trecut foarte mult timp până când acel text a ajuns online pentru a fi citit de fiecare dintre noi.

În primul rând, este de apreciat faptul că, în respectiva scrisoare deschisă, Terry Myerson a recunoscut prezența în industrie a unor zvonuri legate de desființarea Windows 10 Mobile și de renunțarea la investiții din partea Microsoft în segmentul de mobile. În același timp, a ținut să contrazică valorea lor de adevăr. ,,Permiteți-mi să fiu cât se poate de clar. Ne-am angajat să livrăm Windows 10 pe dispozitive mobile cu ecrane mici și procesoare ARM.” Deși respectiva formulare este cât se poate de ambiguă, este vorba de smartphone-uri.

,,Reconfirm angajamentul nostru în Windows 10 Mobile.” Pe lângă câteva afirmații motivaționale privitoare la platforma companiei pentru mobile, Myerson a confirmat și existența unei liste, realizată împreună cu partenerii OEM, de smartphone ce ar urma să fie lansate în perioada imediat următoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI