Microsoft nu mai acceptă plățile în Bitcoin în magazinele sale online

Microsoft nu mai acceptă plățile în Bitcoin în magazinele sale online

Microsoft a anunțat de curând că nu va mai accepta plățile în Bitcoin.

Vă spunem la sfârșitul anului 2014 că Microsoft continua politica liberală din acea perioadă prin acceptarea plăților efectuate în Bitcoin pentru conținutul descărcat. Astfel, folosindu-se de moneda digitală, clienții din America, singura țară unde era valabilă atunci această opțiune, puteau cumpăra aplicații și diverse servicii pentru dispozitivele cu Windows Phone, puteau descărca jocuri și materiale video pentru consolele Xbox și puteau achiziționa software de la Microsoft.

A trecut puțin mai mult de un an de atunci, iar gigantul din Redmond se pare că renunța la această metodă de plată. Site-ul The Register menționează că pe Windows Store a apărut un mesaj conform căruia plata în Bitcoin nu mai este acceptată. Bitpay, serviciul cu care Microsoft stabilise în urmă cu ceva vreme un parteneriat, încă mai este funcțional, astfel că o posibilă cauză a situației actuale este lipsa cererii. Din câte se pare, moneda digitală nu a fost adoptată de foarte multe persoane în afara grupului inițial de entuziaști.

Moneda digitală a devenit o țintă din ce în ce mai atractivă pentru infractorii online. Una dintre cele mai interesante descoperiri, din acest punct de vedere, este o extensie de Google Chrome. Teoretic, rolul acesteia era de a înlătura reclamele de pe site-ul BitcoinWisdom.com, unde pot fi găsite numeroase statistici în ceea ce privește moneda digitală. Însă extensia se pare că efectua și unele operațiuni ascunse, care nu erau în interesul utilizatorilor. Site-ul Bitstamp menționează că aceasta redirecționa plățile către o altă adresă, diferită de cea pe care o dorea utilizatorul, prin înlocuirea codurilor QR cu unele proprii.

Citește și: