O extensie pentru Google Chrome fura Bitcoin de la utilizatori

O extensie pentru Google Chrome fura Bitcoin de la utilizatori

Încă o dovadă a faptului că trebuie să aveți grijă ce extensii instalați în Google Chrome.

Se numește BitcoinWisdom Ads Remove și este subiectul uneia dintre cele mai alarmante descoperiri din ultima perioadă în ceea ce privește Google Chrome. După cum scriu cei de la Softpedia, rolul acesteia era de a înlătura reclama de pe site-ul BitcoinWisdom.com, unde pot fi găsite numeroase statistici în ceea ce privește moneda digitală. Însă extensia se pare că efectua și unele operațiuni ascunse, care nu erau în interesul utilizatorilor. Site-ul Bitstamp menționează că aceasta redirecționa plățile către o altă adresă, diferită de cea pe care o dorea utilizatorul, prin înlocuirea codurilor QR cu unele proprii.

Acestea din urmă reprezintă una dintre metodele prin care pot fi efectuate plăți cu Bitcoin. Din câte se pare, acestea sunt folosite de către unii utilizatori deoarece adresele de Bitcoin reprezintă înșiruiri foarte lungi de caractere în care se pot strecura erori și care necesită prea mult timp pentru a fi introduse. Prin scanarea codurilor QR afișate de diverse portaluri, utilizatorii pot aproba mult mai ușor diversele plăți. De asemenea, se pare că nu este prima oară când au fost raportate probleme în legătură cu această extensie.

Monedele Bitcoin au devenit atât de populare pe internet, încât și unele grupări teroriste le utilizează. ”Hacktiviștii” de la Ghost Security Group, de exemplu, spuneau că unul dintre conturile folosite de ISIS pentru operațiunile lor conținea, la un moment dat, monede Bitcoin în valoare de nu mai puțin de 3 milioane de dolari.

Citește și: