13 ian. 2016 | 06:34

Microsoft încetează suportul pentru Windows 8, ar fi bine să renunțați la el

ACTUALITATE
Microsoft încetează suportul pentru Windows 8, ar fi bine să renunțați la el

În încercarea de a vă convinge să migrați la Windows 10, cei de la Microsoft au anunțat încetarea update-urilor pentru Windows 8.

În luna ianuarie a anului trecut, Microsoft a încetat suportul mainstream pentru Windows 7. Având în vedere că respectivul SO are aproape 10 ani pe piață, gestul nu a fost absurd. Acum însă, s-ar putea să vi se pară ciudată aplicarea aceluiași tratament în cazul Windows 8.

Dacă vă numărați printre cei care folosesc Windows 8, Microsoft speră să vă motiveze să vă instalați Windows 10 sau măcar Windows 8.1. În cazul în care nu veți urma nici unul dintre acești pași, începând cu 12 ianuarie sunteți expuși unor riscuri grave de securitate. Nu de alta, dar gigantul din Redmond a anunțat că nu veți mai avea partea de nici un fel de actualizări pentru respectiv sistem de operare când vine vorba de remedierea unor vulnerabilități de securitate. Nu contează gradul de securitate al acelora.

În contextul în care Windows 8 a fost lansat în 2012, decizia pare cel puțin absurdă. În trecut, compania fondată de Bill Gates se angajase să ofere suport pentru sistemele sale de operare pentru cel puțin 10 ani de lansare. Cum se justifică această excepție de la regulă? Se pare că această situație particulară are legătură cu relația dintre Windows 8 și Windows 8.1. Cu toate că diferențele de funcționalitate dintre cele două sunt semnificative, Microsoft speră să tratați 8.1 ca pe un update important, iar dacă nu-l instalați, urmările sunt responsabilitatea voastră.

Cei care se vor accepta învinși și, în loc să se îndârjească să folosească în continuare Windows 8, vor trece la 8.1 sau 10, vor avea parte de update-uri până în 2023. O altă veste proastă pentru utilizatorii de servicii Microsoft ține de Internet Explorer. Tot pe 12 ianuarie a încetat suportul pentru IE 8, IE 9 și IE 10.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele