Microsoft a încercat să cumpere Facebook cu o sumă fabuloasă

Microsoft a încercat să cumpere Facebook cu o sumă fabuloasă

Înainte să devină un gigant online de nestăvilit, Facebook a trecut printr-o perioadă foarte evoluție în care mai multe companii au încercat să o achiziționeze, inclusiv Microsoft sau Yahoo.

La ora actuală, a devenit foarte dificil, dacă nu imposibil, să găsești pe cineva care nu are un cont de Facebook. Iar cei care iau o astfel de decizie, o iau în mod conștient, nu pentru că nu au auzit de populara rețea socială.

Facebook are însă o vechime de peste 10 ani, iar în această perioadă a evoluat semnificativ. Până să devină cea mai populară rețea socială din lume, The Facebook – cum se numea la începuturi, a fost dedicată doar studenților. Tocmai în acea perioadă, 2006, când aveai nevoie de o adresă de email ce se încheia în .edu, Yahoo a încercat să-l convingă pe Mark Zuckerberg să-și vândă creația cu un miliard de dolari.

Istoria refuzurilor lui Zuckerberg, nu se termină însă cu Yahoo. Ci continuă câțiva ani mai târziu cu cei de la Microsoft. În 2010, pe vremea când gigantul din Redmond îl mai avea încă în frunte pe Steve Ballmer, compania din spatele Windows a făcut o ofertă de 24 de miliarde de dolari CEO-ului Facebook. Merită reținut că, deși avea deja un număr important de utilizatori, în 2010, Facebook nu ajunsese încă o companie tranzacționată la bursă. Cu toate acestea, aducea totuși zeci de mii de membri noi în fiecare lună.

Detalii despre tentativa de achiziție a celor de la Microsoft au fost făcute publice zilele trecute de către CEO-ul de la acea vreme pentru cei de la CNBC. ,,Cred că 24 de miliarde [le-am oferit] când compania era itsy-bitsy, iar Zuckerberg a spus nu.” Pe lângă faptul că Ballmer a spus că respectă decizia CEO-ului Facebook, a ținut să menționeze că nu a fost niciodată interesant de achiziția Twitter.

În altă ordine de idei, Zuckerberg a făcut la momentul respectiv un gest curajos, dar acum are acțiuni Facebook în valoare de 57 miliarde de dolari, în contextul în care compania sa este evaluată la 378 miliarde.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo