Google, Facebook și Microsoft își unesc forțele pentru a dezvolta inteligența artificială

Google, Facebook și Microsoft își unesc forțele pentru a dezvolta inteligența artificială

Trei dintre cele mai mari companii din sectorul tech vor colabora pentru a dezvolta inteligența artificială.

Unele dintre cele mai mari nume din sectorul tech își vor uni forțele pentru dezvoltarea inteligenței artificiale. După cum scriu cei de la Engadget, acestea au format o organizație non-profit, alături de alți giganți, precum Amazon, sau IBM, pentru a îmbunătăți cunoștințele oamenilor în legătură cu inteligența artificială și noțiunea de ”machine learning” (sau învățare automată).

Mai exact, organizația va identifica oportunitățile și provocările în ceea ce privește inteligența artificială, prin proiecte de cercetare care vor putea fi accesate de către publicul larg. Inițial, aceasta se va concentra asupra eticii, confidențialității datelor, transparenței, schimbului de informații între sisteme de învățare automată și colaborării între oameni și AI.

Cât despre aspectul financiar, se pare că fiecare dintre membri va aduce o anumită contribuție. Nu știm exact cât de mult va oferi fiecare companie, însă știm că vor fi implicați în proiect și academicieni și experți din industrie. ”Tehnologiile asociate cu inteligența artificială au potențialul de a îmbunătăți numeroase aspecte ale vieții, de la sănătate, educație și producție, până la transport. Vom oferi acces publicului la munca noastră și vom încuraja participarea sa. Acțiunile parteneriatului, cum ar fi discuțiile, întâlnirile și indicațiile, vor fi disponibile tuturor”, scrie într-un comunicat de presă lansat de noua organizație.

Potrivit Digital Trends, printre membrii organizației se numără Yann LeCun (șeful departamentului de inteligența artificială din cadrul Facebook), Mustafa Suleyman (șeful departamentului de inteligență artificială aplicată al DeepMind, din cadrul Google) și Ralf Herbrich (director al departamentului de machine learning din cadrul Amazon).

Totuși, marile companii nu sunt singurele care dezvoltă inteligența artificială. Cei de la MIT, de exemplu, au un program care poate prezice atacurile cibernetice în 85% din situații. Programele de acest tip funcționează în două moduri: unele sunt inteligențe artificiale care caută anomalii în traficul de internet, în timp ce alte sisteme de software sunt construite pe baza unor reguli dezvoltate de oameni. Programul MIT, însă, combină cele două abordări. Puteți afla mai multe despre el aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: