04 mart. 2016 | 00:31

Cu ce vine nou următoarea versiune importantă de Windows 10

ACTUALITATE
Cu ce vine nou următoarea versiune importantă de Windows 10

Cei mai mulți utilizatori de Windows 10 sunt destul de încântați de experiența oferită de sistemul de operare lansat anul trecut, dar Microsoft nu se culcă pe o ureche.

În urmă cu mai bine de un an, Microsoft a anunța că va renunța la lansarea unor iterații complet noi de Windows. În schimb, vor fi lansate actualizări importante și vor fi integrate funcții noi în Windows 10 sub forma unor pachete de update-uri. Un astfel de service pack a fost deja lansat și duce versiunea exactă de Windows 10 la numărul 1511. În această vară va fi disponibil cel de-al doilea update major.

Codename Redstone este numele iminentei versiuni de Windows ce va fi lansată în lunia iunie a acestui an. Pe lângă o serie de actualizări de securitate, finisări de interfață și detalii menite să vă atragă în curtea Microsoft, noul Windows 10 va duce și mai departe ideea de convergență începută de Microsoft în urmă cu aproape un an. În cazul în care conceptul vă este străin, merită să vedeți această trendință ca pe un mod mult mai facil prin care un Xbox One, un PC și un smartphone cu Windows 10 Mobile să interacționeze. Aplicațiile foarte similare ca interfață pe toate cele trei platforme reprezintă de asemenea un scop. Tot acum, Windows Store ar trebui să sosească pe Xbox One și un număr semnificativ de aplicații noi portate de pe alte platforme să fie disponibile pentru instalare. Cei care sperau ca o mare parte dintre titlurile noi de anvergură de pe Xbox să fie lansate și pe Windows Store în același timp sau la distanță foarte mică, vor avea de asemenea motive suplimentare de bucurie după publicarea Redstone.

Din păcate, cei care erau foarte curioși în privința Redstone 2, următorul update important, vor fi dezamăgiți. Acesta a fost amânat până în primăvara lui 2017, deși inițial se credea că va ajunge la publicul larg în toamna acestui an. Despre particularitățile incluse în Windows 10 Redstone 2 nu se cunosc nici un fel de detalii.

În altă ordine de idei, toate aceste detalii enumerate mai sus nu au fost momentan confirmate de oficialii Microsoft, deci ar fi bine să le percepeți cu un anumit grad de reticență.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele