Microsoft construiește o ediție specială de Windows 10 pentru guvernul chinez

Microsoft construiește o ediție specială de Windows 10 pentru guvernul chinez

Compania din Redmond se pare că are o versiune de Windows 10 creată special pentru guvernul din China.

Windows 10 a avut parte de un succes remarcabil în ultimele luni pe multe piețe. În China, însă, Microsoft nu a reușit să obține rezultate foarte bune, acesta fiind, probabil, și motivul pentru care vor lansa o versiune specială a sistemului lor de operare. Denumită ”Windows 10 Specially-provided Edition”, aceasta elimină câteva feature-uri, adăugând în schimb unele elemente alternative.

Astfel, sistemul de operare creat pentru guvernul din China include un număr mai mic de aplicații și servicii care se adresează consumatorilor, fiind dotat, în schimb, cu mai multe unelte de administrare și de securitate. Desigur, americanii nu au creat singuri acest sistem de operare, fiind angajați într-o colaborare cu CETC, o companie chinezească specializată în tehnologie și apărare.

După cum scrie publicația Gizmodo, Microsoft speră să crească în acest fel numărul de utilizatori, dar și să rezolve, într-o anumită măsură, cea mai mare problemă a sa în China: hackerii. Windows 10 a fost instalat pe 75 de milioane de PC-uri în primele patru săptămâni și a depășit 110 milioane de instalări după 10 săptămâni. Cu toate că nu există date oficiale mai recente, Microsoft speră ca sistemul să ajungă pe un miliard de dispozitive (PC-uri, tablete, telefoane console) în doi sau trei ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI