Messenger Lite este aplicația Facebook ideală pentru cei cu internet slab

Messenger Lite este aplicația Facebook ideală pentru cei cu internet slab

Facebook a lansat Messenger Lite, o versiune mai puțin pretențioasă a popularei sale aplicații de mesagerie.

În ultimii ani, Facebook a pornit numeroase inițiative menite să-i ajute pe cei care nu au acces la internet de mare viteză și pe cei care sunt separați complet de mediul online. Cea mai nouă încercare a companiei de a conecta într-un mod eficient cât mai multe persoane este lansarea aplicației Messenger Lite, care, după cum probabil v-ați dat seama, nu consumă la fel de mult trafic precum versiunea standard.

Potrivit site-ului The Next Web, Messenger Lite este optimizată pentru utilizarea pe terminale Android, a căror conexiune la internet nu este foarte bună. Astfel, rețeaua socială își dorește să-i ajute pe cei din țările aflate într-un proces de dezvoltare. Aplicația ocupă mai puțin de 10MB și oferă funcții de bază, precum trimiterea de mesaje text, fotografii și linkuri. De asemenea, utilizatorii pot primi sticker-e, însă acestea nu pot fi descărcate sau distribuite prin intermediul aplicației.

Desigur, aceasta nu este prima aplicație Lite lansată de către Facebook. Facebook Lite a fost lansată ca o alternativă la versiunea mobilă a site-ului facebook.com și la aplicația pe care cei mai mulți oameni o folosesc în mod obișnuit. Ea are mai puțin de 1MB în momentul în care este descărcată, funcționează foarte bine pe conexiuni 2G (cele mai populare din Asia și Africa în țările sărace) și are doar funcțiile esențiale Facebook, cum ar fi News Feed, posibilitatea de a publica mesaje sau poze, are notificări și acces la mesajele de pe chat.

Pentru început, se pare că Messenger Lite va fi disponibil doar în anumite țări. Primii utilizatori care vor beneficia de această aplicație vor fi cei din Kenya, Tunisia, Malaezia, Sri Lanka și Venezuela. Facebook a menționat că ea va fi accesibilă și persoanelor din alte țări în viitorul apropiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: