Mercedes Benz X-Class este primul pick-up din istoria producătorului

Mercedes Benz X-Class este primul pick-up din istoria producătorului

Producătorul german de mașini de lux introduce pe piață primul pick-up din istoria sa, modelul Mercedes Benz X-Class, care vine cu un design elegant și performanțe de top.

Cu toate că nu pare genul de mașină pe care ar lansa-o producătorul german, Mercedes Benz X-Class arată exact cum ne-am aștepta. Cu toate că mașina are o destinație utilitară, având în vedere formatul de pick-up, asta nu înseamnă că Mercedes a decis să renunțe la liniile elegante cu care ne-a obișnuit deja.

mercedes benz x-class 2

Zvonurile cu privire la apariția unui astfel de automobil există încă din 2015, cu toate că nu multă lume a crezut că Mercedes Benz X-Class va deveni realitate. Noul pick-up va intra în producție de linie spre sfârșitul anului 2017 și va fi livrat de către divizia Mercedes-Benz Vans, indică digitaltrends.com.

mercedes benz x class 3

Producătorul a prezentat nu una, ci două variante ale autovehiculului ce îmbină masivitatea unei astfel de mașini cu elemente de design preluate de la alte SUV-uri ale brandului. Varianta ”stylish explorer” este mai rotunjită și mai orientată către drumurile obișnuite, în timp ce varianta ”powerful adventurer” este orientată către off-road, având garda la sol ridicată și oferind și un troliu.

mercedes benz x class 4

Design-ul celor două X-Class ne arată că autovehiculele vor merge pe linia de lux, deja bine împământată în istoria Mercedes Benz. Compania promite că va introduce tehnologii de localizare a autovehiculelor și va oferi și sisteme moderne de asistență, bazate pe senzori cu ultrasunete și o cameră video cu radar.

mercedes benz x class 5

Poate că decizia de a construi un pick-up pare ciudată pentru Mercedes Benz, dar producătorul are experiență în domeniile automobilelor utilitare, exemplele cele mai bune fiind G-Class, Unimog, Metris și Sprinter. Mercedes mizează și pe o anticipare a creșterii sectorului de pick-up-uri de mărime medie, existând o dorință mai mare a oamenilor să folosească astfel de mașini în scopuri atât personale, cât și utilitare.