22 aug. 2016 | 14:16

Această limuzină Mercedes este rezistentă la gloanțe și explozii

ENTERTAINMENT
Această limuzină Mercedes este rezistentă la gloanțe și explozii

Canadienii au creat o versiune specială a limuzinei Mercedes Maybach S600, pentru cei care au nevoie de măsuri speciale de securitate.

Când vine vorba de securitate în interiorul autovehiculelor, cei mai mulți dintre noi nu se gândesc la rezistență în fața gloanțelor sau a exploziilor. Însă există unele persoane care pun preț pe asemenea lucruri, iar pentru satisfacerea acestor clienți lucrează companii precum Inkas. Desigur, aceasta nu creează mașinile propriu-zise, ci îmbunătățește modele deja existente. Una dintre ultimele realizări ale canadienilor este o versiune specială a modelului Mercedes Maybach S600.

”Ne demonstrează ce se întâmplă atunci când inovațiile din domeniile securității, performanței și tehnologiei sunt îmbinate pentru obținerea unui vehicul de top. Este bazat pe Mercedes Maybach S600 și este adresat clienților care doresc vehicule prestigioase, de clasă, fără a fi nevoiți să facă sacrificii la capitolul securitate”, a declarat David Fraser, unul dintre oficialii Inkas, în legătură cu vehiculul respectiv.

După cum scriu cei de la Business Insider, Mercedes a reînviat brandul Maybach în anul 2002 pentru a concura cu limuzinele pe care urmau să le lanseze companii precum Rolls Royce sau Bentley. Modelele 57 și 62 au devenit extrem de populare în anii următori, însă nu au reușit să genereze venituri suficient de mari pentru a-i determina pe germani să păstreze brandul Maybach .

În 2011, acesta a fost abandonat, iar Mercedes a apelat din nou la el în 2016. Însă de această dată nu avem de-a face cu un brand separat, ci cu o versiune mai performantă a modelului S-Class sedan. Inkas a modificat-o pentru a obține un vehicul mult mai rezistent, costurile totale fiind de aproximativ 500.000 de dolari (inclusiv cei 189.000 de dolari necesari pentru achiziționarea automobilului).

Canadienii au întărit structura vehiculului și au montat armură, astfel încât acesta respectă standardul EN 1063, clasa BR7. De asemenea, suspensiile au fost întărite, au fost montate cauciucuri speciale, care permit manevrarea vehiculului chiar dacă au fost perforate, și a fost inclus și un sistem de generare de fum pentru a permite evadarea din situații periculoase.

Motorul V12 de 6 litri produse 623 de cai putere, iar din punct de vedere al designului, aspectul din interiorul automobilului nu a fost modificat. Puteți afla mai multe despre creațiile Inkas de pe site-ul lor oficial.