Noul procesor Helio X30 beneficiază de zece nuclee

Noul procesor Helio X30 beneficiază de zece nuclee

Taiwanezii de la MediaTek au lansat un nou procesor cu zece nuclee.

Se știa de ceva vreme că MediaTek pregătește un nou procesor, iar acum, taiwanezii au prezentat în mod oficial noul dispozitiv. Este vorba, mai exact, despre un model deca-core, numit Helio X30. După cum scrie și publicația Phonearena, acesta beneficiază de un design tri-cluster, care include patru nuclee Cortex A-73 tactate la 2.8GHz, patru nuclee Cortex A-53 cu o frecvență de 2.2GHz și două nuclee Cortex A-35 cu o frecvență de 2GHz.

În mod evident, nucleele Cortex A-73 vor fi folosite pentru cele mai solicitante procese. Helio X30 a fost construit cu ajutorul procesului FinFET pe 10 nanometri, al celolor de la TSMC, și poate funcționa cu senzori de până la 40 de megapixeli. De asemenea, permite înregistrare unor materiale video la 60 FPS cu ajutorul unei camere de 16 megapixeli, iar un senzor de 8 megapixeli poate realiza videoclipuri la 120 FPS.

Mai mult decât atât, telefoanele dotate cu un asemenea chip poate include până la 8GB RAM. Procesorul grafic din Helio X30 este un PowerVR 7XT quad-core, despre care se spune că ar fi ideal pentru cei care vor să se bucure de conținutul 3D de cea mai bună calitate. Helio X30 include și LTE Catgeoria 12 și ar putea fi integrat într-unele dintre următoarele flagship-uri chinezești.

Helio X30 ar putea concura cu Snapdragon 830, următorul procesor al americanilor de la Qualcomm. Despre specificațiile acestuia din urmă s-a vorbit foarte mult în ultimele săptămâni, iar un utilizator de Weibo susține că procesorul ar putea fi fabricat cu ajutorul tehnologiei pe 10 nanometri. Evenimentul de prezentare va fi organizat pe parcursul acestui an, însă debutul oficial pe piață ar urma să aibă loc odată cu lansarea lui Samsung Galaxy S8.

Printre altele Qualcomm ar urma să folosească arhitectura Kyro 200 și un GPU Adreno 540, procesorul fiind capabil de viteze de descărcare de până la 980Mbps. De asemenea, acesta ar include memorie LPDDR4X și ar oferi capacitatea de înregistrare a materialelor video 4K la 60 FPS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: