30 iul. 2016 | 08:28

Procesorul Snapdragon 830 ar putea fi inclus în Samsung Galaxy S8

ACTUALITATE
Procesorul Snapdragon 830 ar putea fi inclus în Samsung Galaxy S8

Viitorul flagship Samsung va oferi, fără îndoială, performanțe remarcabile.

”N-a trecut nici măcar o jumătate de an de la lansarea lui Galaxy S7 și deja vorbim despre Samsung Galaxy S8?”, probabil se întreabă unii în acest moment. Lucrurile, însă, se mișcă atât de repede în ziua de azi, încât situații de acest fel au devenit comune. Există, de asemenea, multe persoane care nu au fost impresionate de Samsung Galaxy S7 și care abia așteaptă următorul telefon al seriei.

Din câte se pare, acestea au motive bune să se entuziasmeze în legătură cu Galay S8. După cum scriu cei de la Gizmochina, dispozitivul ar putea include cel mai performant procesor lansat de Qualcomm. Producătorul american dezvoltă în prezent modelul Snapdragon 830, care va rivaliza cu procesoare precum Helio X30.

Despre specificațiile sale s-a vorbit foarte mult în ultimele săptămâni, iar un utilizator de Weibo susține că procesorul ar putea fi fabricat cu ajutorul tehnologiei pe 10 nanometri. Evenimentul de prezentare va fi organizat pe parcursul acestui an, însă debutul oficial pe piață ar urma să aibă loc odată cu lansarea lui Samsung Galaxy S8.

Printre altele Qualcomm ar urma să folosească arhitectura Kyro 200 și un GPU Adreno 540, procesorul fiind capabil de viteze de descărcare de până la 980Mbps. De asemenea, acesta ar include memorie LPDDR4X și ar oferi capacitatea de înregistrare a materialelor video 4K la 60 FPS. S-a zvonit, de asemenea, că Snapdragon 830 va consuma mult mai puțină energie decât modelele precedente și că va oferi diverse opțiuni pentru controlul temperaturii.

Procesoarele Snapdragon de la Qualcomm sunt omniprezente în industria telefoanelor mobile. Mai ales când vorbim de smartphone-uri de top, indiferent dacă vin de la Samsung, LG, HTC sau Huawei, toate au fost construite în ultimul an în jurul unui Snapdragon 820. În ultimul trimestru fiscal, au fost livrate 201 milioane de procesoare high-end, cu 6 milioane mai mult decât numărul estimat anterior. Acestea s-au reflectat în încasări de 6,04 miliarde de dolari, cu 3,6% mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut.