22 sept. 2016 | 10:59

McLaren neagă ideea unei investiții din partea Apple

ACTUALITATE
McLaren neagă ideea unei investiții din partea Apple

Aparent, Apple ar negocia de luni bune preluarea companiei de automobile McLaren, dar aceștia din urmă neagă o astfel de tranzacție. 

Prima publicație ce a discutat despre ideea unei preluări a McLaren de către Apple a fost Financial Times, dar aceste zvonuri au fost negate recent.

Un purtător de cuvânt al companiei de automobile britanice a dezmințit aceste zvonuri de investiții, spunând că ”nu ne aflăm în niciun fel de discuție cu Apple vizavi de ideea unei potențiale investiții.

Zvonurile sugerează că gigantul californian ar fi pregătit să facă pași în direcția primului automobil de serie, o idee ce a fost dezvoltată deja pe parcursul ultimilor ani. McLaren are o echipă puternică în Formula 1 și divizia de tehnologie a companiei este extrem de dezvoltată, astfel că Apple ar putea fi, pe bună dreptate, interesată de o astfel de afacere.

”iCar” este un proiect despre care au apărut informații încă din 2014, dar încă nu se știe exact dacă Apple ar dori să creeze propriul automobil, sau dacă se dorește un parteneriat cu un producător, prin care s-ar introduce noi tehnologii pe piață, relatează autocar.co.uk.

Se pare că Apple a discutat de-a lungul ultimului an cu mai multe companii auto, precum Audi, BMW, Ford sau Mercedez-Benz. Având în vedere că Apple dezvoltă produse high-end, este lesne de înțeles că ar dori un parteneriat de acest nivel pentru un automobil.

Există deja o serie de informații cu privire la proiectul iCar de la Apple. Acesta ar fi un automobil cu design modern și care se bazează pe materiale premium la interior. Se pare că Apple ar fi interesați de dezvoltarea unei mașini electrice și se crede că aceștia doresc să-și creeze propria baterie litiu-ion. Experiența acumulată de McLaren în domeniul Formula 1 ar putea ajuta Apple să lucreze la o serie de îmbunătățiri considerabile pentru viitorul automobil.