„Manifest” împotriva conturilor false: cum își răsplătește Andra fanii mai puțini creduli

„Manifest” împotriva conturilor false: cum își răsplătește Andra fanii mai puțini creduli
Andrada Bonea
16:54 22.03.2016

Din motive necunoscute nouă, oamenilor de rând, înzestrați cu rațiune, există persoane care consideră că e o idee bună să deschidă conturi false. Și nu numai că le deschid, dar investesc și timp și energie pentru a le face să pară veritabile.

E cu atât mai absurd când cineva se apucă de făcut astfel de conturi în numele vedetelor. În primul rând, atunci când deschizi o pagină oficială, Facebook îți cere câteva documente prin care să demonstrezi că identitatea ta e reală și nu are de-a face cu un alt fan page sau, mai rău, cu un om îndeajuns de plictisit încât să se dea drept altcineva. De aici, și bifa aceea din dreptul numelui. Înainte să te întrebi dacă vreun cont de Facebook al vreunei celebrități pe care o admiri e sau nu real, poți să verifici dacă există sau nu vreun tick albastru. Dacă există, ai în fața ochilor o pagină oficială. Dacă nu, fugi.

Una peste alta, problema a fost următoarea: au apărut conturi false în numele Andrei, care au devenit populare peste noapte. Iar când spunem „populare”, ne referim la popularitatea aceea care adună sute de mii de like-uri și share-uri. Iar asta nu s-a întâmplat pentru că ar fi fost prea credibile sau pentru că ar fi publicat conținut relevant, ci grație unor anunțuri prin care promiteau că oferă mai multe Samsung Galaxy S7 celor naivi celor care dau tradiționalele like+share. Nici nu are sens să vorbim despre cât de grav e faptul că românii încă se află în stadiul în care cred că cineva se apucă de împărțit flagshipuri scumpe de parcă ar împărți flyere la metrou. Și nici despre disperarea după opulență.

Chiar dacă nu suntem noi oamenii care se află în primele rânduri la concertele Andrei, nu putem contesta faptul că a dat o replică simpatică și amuzantă celor care iau în serios conturile și pomenile false:

Cu ocazia vechii si unicei mele pagini oficiale Andra am hotarit sa fac un cadou fanilor pacaliti de toate celelalte…

Posted by Andra on Tuesday, 22 March 2016

Desigur, gluma i-a ocolit fără rușine pe unii dintre fani, după cum se poate deduce din comentariile de mai jos:

Comment Andra-1

Comment Andra-3

Morala pe care ar trebui să o desprindem de aici? Ei bine, nu suntem în vreun basm, ca să existe una cu adevărat edificatoare, dar o modestă recomandare ar fi să nu mai credeți că vă va da cineva vreodată un telefon scump, ca răsplată pentru un like și un share. Totuși, dacă se întâmplă, vrem și noi datele de contact (sic!).

 

Comentarii
loading...