Facebook și Whatsapp abandonează definitiv telefoanele BlackBerry

Facebook și Whatsapp abandonează definitiv telefoanele BlackBerry

Facebook și Whatsapp au decis să abandoneze faimosele telefoane pe BBOS. După o serie de discuții, decizia celor de la Facebook și Whatsapp rămâne aceeași.

Poate că mulți dintre noi încă mai țin minte ce însemna la un moment dat să ai un BlackBerry. Elegant, cu un ecran mare și o tastatură full QWERTY, BlackBerry-urile reprezentau vârful eleganței în domeniul telefoanelor mobile. Odată cu lansarea telefoanelor Apple, dominația BlackBerry în zona telefoanelor de lux a scăzut într-atât de mult încât Facebook și Whatsapp au decis acum o lună să oprească suportul tehnic pentru aceste telefoane.

După ce conducerea fabricantului de telefoane a încercat să poarte o serie de discuții cu reprezentanții Facebook, compania lui Mark Zuckerberg și-a păstrat decizia inițială, abandonând definitiv telefoanele BlackBerry. Într-o postare pe blogul oficial al firmei, Lou Igazzola, șeful departamentului de aplicații al fabricantului de telefoane, și-a vărsat frustrarea legată de decizia faimoasei rețele de socializare de a abandona BBOS. În ciuda dezamăgirii suferite, Igazzola susține mai departe sistemul de operare al BlackBerry chiar dacă ultimul lor telefon, BlackBerry Priv s-a lansat cu sistem de operare Android.

Decizia Facebook și Whatsapp de a abandona BBOS va afecta cu siguranță producătorul canadian de telefoane, modelul Priv fiind probabil singurul care va mai ține în viață vânzările BlackBerry cu un minimum de venit, asta în timp ce sistemul de operare BBOS va trece treptat în ”neființă”.

Citește și: