Mai rapid decât Bugatti Chiron: Aston Martin lucrează la o super mașină

Mai rapid decât Bugatti Chiron: Aston Martin lucrează la o super mașină

Cei care au considerat că unul dintre cele 500 de Bugatti Chiron nu este suficient de exclusivist, pot opta pentru un nou Aston Martin care se anunță a fi mai rapid.

Au trecut deja mulți ani de când cei de la Bugatti se află în spatele recordului de a fi produs cea mai rapidă mașină ce poate fi achiziționată fără permise speciale. Inițial, acest titlu a fost ținut de Bugatti Veyron, iar de aproximativ un an, Bugatti Chiron a preluat ștafeta cu mândrie.

Piața de automobile, ca oricare alta, nu este foarte atractivă, dacă nu este motivată de concurență să evolueze. Se pare că acest principiu se extinde și în domeniul celor mai rapide automobile din lume, iar factorul care va motiva evoluția de această dată ține de Aston Martin.

Conform zvonurilor, compania britanică lucrează la o mașină foarte rară, foarte exclusivistă și, în mod implicit, absurd de scumpă. În fața de prototip, aceasta se ascunde în spatele numelui de cod AM-RB 001 sau Project Nebula. Pentru materializarea conceptului de hyper-mașină, fără să știm foarte clar care este rolul lor în proiect, împreună cu Aston Martin colaborează oficiali de la Red Bull și Adrian Newey. Acesta din urmă, în cazul în care numele vă este străin, e un designer legendar de automobile de formula 1.

Inițial, anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut la un eveniment dedicat clienților companiei, ce s-a desfășurat în preajma Grand Prix-ului Monaco. Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin a fost prezent la eveniment și tot el a definit un pic gradul de exclusivism la care ne putem aștepta când vorbim de Project Nebula. De asemenea, s-ar putea ca noua mașină să fie construită în jurul unui sistem de propulsie hibrid, deși acest aspect nu a fost confirmat oficial.

AM-RB 001, un joc de cuvinte format din abrevierile pentru Aston Martin și Red Bull, va fi produs în doar 99 de exemplare. Ca urmare, banii vor fi cea mai mică problemă în cazul în care veți încerca să achiziționați unul cu o valoare ce va gravita în jurul a cinci milioane de dolari. Ca reper, Bugatti Chiron s-a vândut într-un număr de 500 de unități. În plus, noul Aston Martin se va comercializa în doar câteva magazine din Europa și Orientul Mijlociu.

aston martin vulcan 6

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: