Mac OS X nu mai există, macOS Sierra a fost anunțat oficial cu Siri

Mac OS X nu mai există, macOS Sierra a fost anunțat oficial cu Siri

După câteva săptămâni de zvonuri legate de renunțarea la numele de Mac OS X, Apple a anunțat noul macOS Sierra în cadrul WWDC 2016.

Cea mai recentă versiune a sistemului de operare Apple pentru desktopuri și laptopuri create de compania americană poartă numele de macOS Sierra. Această schimbare radicală de denumire vine la 15 ani după introducerea primului OS X și este o formă de aliniere la celelalte platforme ale companiei, iOS, tvOS și watchOS. Oficialii Apple au confirmat că lansarea macOS nu înseamnă sub nici o formă că sistemul de operare se va apropia mai mult în ceea ce privește funcționalitatea de SO-ul său pentru mobile.

Prima versiune de macOS poartă numele Sierra și cea mai importantă inovație introdusă vine sub forma asistentului virtual Siri. La 5 ani după ce l-am văzut introdus pe iDevice-uri, acest asistent virtual ar trebui să vă facă viața semnificativ mai ușoară pe Mac, fiind ancorat foarte adânc în sistemul de operare. Din păcate, în continuare nu a fost anunțat suportul pentru limba română.

Pentru a o apela pe Siri, trebuie să dați click fie pe butonul aferent din dock, fie pe cel din bara de meniu. Doar prin comenzi vocale, Siri poate trimite mesaje, deschide aplicații, realiza căutări online, fixa programări în calendar sau mementouri. Nu în ultimul rând, Siri poate efectua căutări prin sistemul de fișiere al unui Mac și poate salva rezultatele la acele cătutări în centrul de notificări.

Dacă sunteți prinși în ecosistemul produselor Apple și aveți un Apple Watch, în momentul în care vă veți apropia de Mac, acesta se va debloca automat dacă aveți smartwatch-ul la mână. Un clipboard universal vă permite să copiați conținut pe iPhone și să-l lipiți pe Mac și invers. Managemenetul de fișiere al documentelor din iCloud a fost îmbunătățit, iar prin Safari aveți posibilitatea să realizați achiziții online.

O versiune beta de macOS Sierra va fi lansată luna viitoare, în timp ce varianta finală a sistemului de operare va fi disponibilă din toamnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo