04 sept. 2016 | 13:49

LG se gândește la viitor: urmează să investească în roboți care să te scape de griji

ACTUALITATE
LG se gândește la viitor: urmează să investească în roboți care să te scape de griji

Sud-coreenii de la LG produc unele dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piață, iar TV-urile lor sunt greu de bătut. Totuși, în viitorul apropiat, nu numai electronicele și electrocasnice vor avea logo-ul LG, ci și roboții. 

LG Electronics va investi agresiv în robotică în următoarea perioadă.

Compania sud-coreeană a anunţat că divizia de electrocasnice pregăteşte intrarea companiei în industria roboticii. Cei de la LG vor să dezvolte produse care să interacţioneze îndeaproape cu aparate ca frigidere, maşini de spălat şi cele de climatizare.

Practic, LG vrea să se folosească de inteligența artificială pentru a crea electrocasnice suficient de inteligente care să fie controlate de roboți la fel de inteligenți, nu de oameni, potrivit News.ro.

”Ne vom pregăti pentru viitor cu invesxtiţii agresive în case inteligente, roboţi şi componente esenţiale, consolidând capacitatea diviziei producătoare de aparate electrocasnice”, afirmă directorul diviziei, Jo Seung-jin, în comunicat.

LG nu a precizat mărimea investiţiilor sau când va lansa pe piaţă produse robotice, dar a explicat să analizează diferite opţiuni, prin combinarea unor tehnologii, cum ar fi conducerea autonomă şi inteligenţa artificială.

LG nu este prima companie care face acest pas către robotică. Nu cu mult timp în urmă, ASUS prezenta un robot cu Android care poate fi considerat un adevărat asistent personal inteligent. Chiar și sud-coreenii au un roboțel, ceva mai puțin inteligent, dar simpatic: LG Rolling Bot.