LG G6 vine cu un scanner de iris mai bun decât cel din Note 7

LG G6 vine cu un scanner de iris mai bun decât cel din Note 7

Cei de la Samsung au fost foarte inovativi la momentul lansării Galaxy Note 7 prin introducerea unui scanner de iris în telefon. Se pare însă că LG G6 va populariza respectiva funcție, având în vedere că Note 7 nu se mai comercializează.

La momentul lansării sale, Galaxy Note 7 a fost lăudat din toate părțile. Era sprinten, subțire, cu o ramă inexistentă a ecranului pe laterale și câteva funcții noi, pe care nu le mai vedeai nicăieri în altă parte. Printre acestea din urmă, se numără și scannerul de iris, o particularitate desprinsă parcă din filmele SF ce folosea ca metodă de autentificare conformația retinei voastre. Amatorii de securitate sporită, care lucrează cu date sensibile pe smartphone, au fost foarte încântați de noua opțiune, deși nu au putut să profite foarte mult de ea pentru că telefonul a fost retras de pe piață.

În ultimele săptămâni, am auzit zvonuri legate de modul în care Apple profită de scandalul Samsung în speranța de a-și spori vânzările de iPhone 7. Acum, se pare că și LG vrea să încerce să facă ceva similar prin intermediul iminentului său vârf de gamă – LG G6. 

Conform celor mai recente speculații legate de smartphone-ul de top al sud coreenilor de la LG, respectivul terminal nu doar că va include un scanner de iris, dar va spori semnificativ eficiența sa în comparație cu realizarea celor de la Samsung. Partea interesantă este că asiaticii de la Fujitsu au introdus primii un scanner de iris în smartphone, în 2015, dar până când Note 7 nu a mediatizat suficient funcția, a fost trecută cu vederea.

În plus față de iterațiile existente, LG vrea să eficientizeze un pic implementarea respectivului senzor. În cazul Note 7, scannerul de iris era separat de camera frontală, dar LG vrea să creeze o singură unitate atât pentru selfie-uri cât și pentru autentificarea avansată. Cu alte cuvinte, aceeași funcție, va ocupa un spațiu fizic mai mic.

Tot vizavi de funcții popularizate de sud coreeni, LG G6 s-ar putea să vină cu un modul MST pentru plăți cu telefonul compatibile cu sistemele actuale, aceasta fiind aceeași tehnologie folosită de Samsung în propriile smartphone-uri de top.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo