Lenovo ZUK Z2 e o alternativă atrăgătoare pentru Galaxy S7 sau LG G5

Lenovo ZUK Z2 e o alternativă atrăgătoare pentru Galaxy S7 sau LG G5

Majoritatea telefoanelor de top de anul acesta au fost construite în jurul unui Snapdragon 820, iar noul Lenovo ZUK Z2 nu este o excepție de la regulă.

Indiferent dacă v-ați fi orientat către un Galaxy S7, LG G5 sau HTC 10, toate folosesc la capitolul procesare o combinație dintre un Qualcomm Snapdragon 820 și 4GB RAM. Cu alte cuvinte, acestea ar trebui să fie cam la fel de performante, lâsând la o parte micile diferențe cauzate de diagonala și rezoluția ecranului. Aceleași dispozitive nu au însă nici pe departe aceleași prețuri.

Recent lansatul Lenovo ZUK Z2, de exemplu, pleacă de la o premisă similară în privința dotărilor hardware, dar poate fi achiziționat la o treime din prețul unui Galaxy S7 sau LG G5, telefoane lansate cu câteva luni în urmă.

Cel puțin momentan, smartphone-ul poate fi cumpărat cu 257 de dolari. Aceasta este însă doar cireașa de pe tort, sunt alte câteva motive pentru care ar trebui să te bucuri de Lenovo ZUK Z2.

Smartphone-ul ilustrat mai sus, care de altfel arată foarte bine, se ascunde în spatele unui panou Full HD cu diagonala de 5 inci și o densitate de pixeli de 424ppi. Partea de procesare este o combinație între un SoC Snapdragon 820 quad core tactat la 2.15GHz, cu un GPU Adreno 530, 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Rulează Android 6.0, dar intefața nativă este mascată cu ZUI 1.9.

Partea de captură este asigurată de o cameră principală de 13 megapixeli cu F/1.8 și o doua cameră pentru selfie-uri, de 8 megapixeli cu F/2.0. În final, obțineți la un preț mai mult decât accesibil pentru un telefon de top, un dual SIM cu un ecran atrăgător și o performanță aliniată la toate vârfurile de gamă ce au ajuns pe piață în ultimul an. Nu lipsesc din ecuație un senzor de amprentă și o baterie de 3100 mAh. Încărcarea se realizează printr-un USB Type-C.