iPhone SE și iPad Pro, lansate oficial. Noutățile Apple

iPhone SE și iPad Pro, lansate oficial. Noutățile Apple
iPhone SE s-a lansat în această seară. Apple a abunțat lansarea unui nou iPad Pro. Evenimentul a putut fi urmărit în format live text aici, începând cu ora 19.00.

Lansarea iPhone SE nu este una dintre cele mai așteptate evenimente ale gigantului din Cupertino, însă este mai importantă decât pare. Când Apple a anunțat modelul 6 a smartphone-ului său, lumea a fost uimită de dimensiunile generoase ale ecranelor: 4,7 și 5,5 inch.

Totuși, nu puțini au fost cei care, în era phableturilor, s-au plâns că vor un telefon mai mic, cam cum era iPhone 5, adică cu o diagonală a ecranului de 4 inch. Apple lansează iPhone SE fix pentru acei utilizatori. E un fel de iPhone 6S (din punct de vedere al specificațiilor) într-un ”corp” de dimensiunea unui iPhone 5.

În cazul în care nu știați, iPhone SE va avea un ecran de 4 inch cu rezoluție 1334×750, care ar urma să ascundă sub el un procesor Apple A9 și 2GB RAM. Spațiul de stocare va fi de 16 sau 64GB, iar serviciul Apple Pay va fi și el disponibil.

Cea mai nouă veste este legată de camera foto. S-ar părea că iPhone SE va fi cel mai mic smartphone capabil să filmeze la rezoluție 4K. Asta se va datora aceleiași camere de 12MP găsite în prezent și pe iPhone 6S, dar nu știm dacă aceasta va beneficia de stabilizare optică a imaginii. De asemenea, nu se știe nici dacă sistemul 3D Touch, implementat de Apple în display-ul ultimelor sale telefoane, va fi prezent pe versiunea ”mini” a smartphone-urilor.

Lansare iPhone SE Live

Lansarea iPhone SE va avea loc la ora 19.00 și va putea fi urmărită, potrivit site-ului oficial, de pe iPhone, iPad, iPod, Mac și Apple TV. La fel ca la evenimentul trecut, și utilizatorii de Windows 10 vor putea urmări live lansarea iPhone SE și a noii tablete iPad Pro, dar numai din browserul Edge. Întreg keynote-ul va putea fi urmărit AICIPe site-ul Playtech vom avea, în acest articol, un live text, iar pe pagina noastră de Facebook veți putea găsi și un video live (de genul podcast) în care vom comenta evenimentul.

19:00 – Evenimentul a început. Încă nu se vorbește despre iPhone SE, ci avem parte de o introducere, așa cum era de așteptat. Tim Cook urcă pe scenă.

19:02 – Pe 1 aprilie, Apple împlinește 40 de ani. În momentul acesta, sunt mai mult de un miliard de dispozitive active.

19:04 – Încă nu se trece la lansarea iPhone SE. Tim Cook vorbește despre criptare, dată fiind toată controversa cu FBI și micul război declanșat în lumea tech. Cook spune că cetățenii ar trebui să decidă ce drepturi are guvernul asupra lor.

19:05 – Deja se trece la produse. Cook vorbește despre modul în care Apple a făcut lumea mai bună.

19:07 – Încă nimic despre iPhone SE sau iPad. Cook spune că Apple și-a propus să folosească 100% energie regenerabilă. Momentan, se pare că a ajuns la un procent de 93%.

19:09 – Apple încearcă să folosească foarte puțină hârtie. 99% din hârtia din cutiile sale e din hârtie reciclată.

19:11 – Ne este prezentat Liam, robotul care ajută la reciclarea iPhone-urilor vechi. Liam, practic, deconstruiește iPhone-uri de dragul ecologiei. Liam, e, așadar, un roboțel de treabă.

19:13 – Din nou, ecologie. Se vorbește despre toate modurile în care componentele iPhone pot fi folosite. Utilizatorilor li se recomandă să folosească Apple Renew pentru a-și recicla dispozitivele vechi.

19:15 – Cook e iar pe scenă și vrea să vorbească despre sănătate. Jeff Williams e invitat pe scenă.

19:16 – Se vorbește despre ResearchKit și potențialul său imens. Se simte o schimbare în abordarea Apple și o dorință de a se concentra mai mult pe utilizatori, chiar dacă e tot o strategie de marketing.

19:18 – Parkinson, Epilepsie, ResearchKit și Apple Watch te pot ajuta să îți monitorizezi mai bine condiția. Video-ul de prezentare e impresionant, chiar dacă se duce mai degrabă spre eveniment de CSR.

19:21 – ResearchKit nu e singurul as pe care Apple îl are în mânecă, în ceea ce privește sănătatea. CareKit e un framework care le va permite dezvoltatorilor să facă aplicații pentru a oferi ajutor pacienților.

19:25 – Încă nicio informație despre iPhone SE sau iPad. Tim Cook vorbește despre Apple Watch și despre felul în care acesta va fi cel mai bine vândut smartwatch.

19:27 – Prezintă noi brățări pentru Apple Watch. Puțin cam colorate, dacă ne întrebi pe noi.

19:28 – 5.000 de aplicații în App Store pentru Apple TV. Ce faci cu atât de multe?!

19:30 – Acum, Siri poate căuta mai multe aplicații decât putea să o facă.

19:31 – În sfârșit, vorbim despre un iPhone mai mic.

19:31 – Anul trecut, Apple a vândut 30 de milioane de dispozitive cu ecran de patru inci.

19:31 – Avem și confirmarea: se numește iPhone SE.

19:32 – Se pare că va arăta fix ca iPhone 5. Îl veți putea găsi și pe rose gold. Componentele sunt de iPhone 6s.

19:33 – iPhone SE are aceeași putere de procesare ca iPhone 6s. Are un procesor A9 pe 64 de biți și cameră de 12 megapixeli.

19:35 – Va avea Focus Pixels, True Tone Flash și va face acele poze live.

19:37 – Prețul începe de la 399 de dolari pentru 16GB și pentru 64GB de la 499 de dolari. Va fi valabil la precomandă despre 24 martie.

19:39 – Începe discuția despre iOS 9.3. Night Shift promite să te ajute să dormi mai bine, îndepărtând albastrul de pe ecran.

19:41 – Scandalul cu FBI a generat noi măsuri. Poți chiar să îți protejezi și notițele cu parolă.

19:42 – Apple CarPlay va avea o aplicație pentru muzică și hărți mai bune. iOS 9.3 vine și cu multi-user support.

19:43 – Ne pregătim pentru noul iPad. Phil Schiller vine pe scenă.

19:44 – Noul iPad Pro va avea jumătate de kilogram și ecran de 9,7 inci. Apple se laudă cu designeri care folosesc în mod regulat tablete cu iOS.

19:47 – Oxide TFT este tehnologia magică din ecran. Va reflecta cu 40% mai puțină lumină decât iPad Air 2.

19:50 – Temperatura ecranului se poate ajusta la mediu. Procesorul este un A9X și are patru difuzoare. Suportă, evident, și Hey Siri.

19:53 – Suportă și Apple Pencil. Schiller tocmai l-a numit „cel mai impresionant accesoriu al Apple”.

19:54 – Are un cititor de carduri SD și unul de USB. Acest lucru denotă că Apple a înțeles, în sfârșit, că utilizatorii vor mai multă flexibilitate.

19:55 – Aceleași funcții ale camerei și aceiași 12 megapixeli. Poate fi achiziționat și în varianta Rose Gold.

19:56 – Versiunea de 128GB  va costa 749 de dolari, iar cea de 256 va costa 899 de dolari. Valabil pentru precomandă începând cu 24 martie și pentru cumpărare începând cu 31. Nu are 3D Touch.

20:02 – Un iPad Pro de 12,9 inci cu 256GB costă 1099 de dolari.

20:04 – Se vorbește despre campusul Apple și despre ferma de iaci. Aparent, Apple chiar a devenit foarte eco.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: