Lansarea Apple: tot ce știm până acum despre iPhone SE

Lansarea Apple: tot ce știm până acum despre iPhone SE

Lansarea Apple va avea loc peste câteva ore. Înainte de aceasta, să menționăm încă o dată toate informațiile pe care le avem în legătură cu iPhone SE.

iPhone 6 și 6 Plus au reprezentat un pas uriaș înainte pentru cei de la Apple, aceste două telefoane generând vânzări de miliarde de dolari pentru compania din Cupertino. Prin implementarea unor ecrane mai mari decât pe modelele precedente, Apple, probabil pentru prima oară în istoria sa, s-a adaptat unui trend pornit de către marii rivali de la Samsung. În același timp, însă, au existat foarte mulți clienți care au refuzat să facă pasul către ecranul de 4,7 inci, considerând că unul de 4 inci este suficient de mare pentru un telefon mobil.

Aici puteți urmări lansarea iPhone SE – Live Text

Aceștia sunt, probabil, oamenii cei mai entuziasmați în legătură cu noul telefon produs de Apple. Denumit iPhone SE, acesta s-a aflat în centrul unui număr foarte mare de zvonuri în ultima perioadă. Noi ne-am uitat peste toate acestea, iar acum, cu o zi înainte de debutul oficial al telefonului, vi le prezentăm pe cele mai importante.

iPhone SE va fi ”aproape identic” cu iPhone 5S

Mult timp, s-a crezut că vom avea de-a face cu o variantă accesibilă din punct de vedere financiar a modelului iPhone 6. Acum, însă, se pare că telefonul va respecta cu strictețe designul respectabilului iPhone 5S. Va avea aceleași forme ”colțuroase” și va arăta aproape la fel ca predecesorul lui iPhone 6. Butoanele rotunde pentru controlul volumului vor fi implementate încă o dată, iar cel pentru pornire, din partea superioară, va fi asemănător butonului de pe iPhone 5S.

Microfonul și difuzorul se vor regăsi pe partea inferioară, iar spatele dispozitivului va avea o secțiune centrală fabricată din metal, în timp ce marginile de sus și de jos vor fi din sticlă. Cât despre culori, vom avea de-a face cu aceleași pe care le-am văzut și pe iPhone 6S, inclusiv aur-roz. Dar, după cum probabil vă așteptați, asemănările se opresc aici. Atunci când vine vorba de componente și de performanțe, povestea este cu totul alta.

Cel mai mic smartphone capabil să filmeze 4K

În cazul în care nu știați, iPhone SE va avea un ecran de 4 inch cu rezoluție 1334×750, care ar urma să ascundă sub el un procesor Apple A9 și 2GB RAM. Spațiul de stocare va fi de 16 sau 64GB, iar serviciul Apple Pay va fi și el disponibil.

Cea mai nouă veste este legată de camera foto. S-ar părea că iPhone SE va fi cel mai mic smartphone capabil să filmeze la rezoluție 4K. Asta se va datora aceleiași camere de 12MP găsite în prezent și pe iPhone 6S, dar nu știm dacă aceasta va beneficia de stabilizare optică a imaginii. De asemenea, nu se știe nici dacă sistemul 3D Touch, implementat de Apple în display-ul ultimelor sale telefoane, va fi prezent pe versiunea ”mini” a smartphone-urilor.

Software și preț

Lansarea Apple probabil că va confirma zvonurile care menționau că noul telefon va veni cu iOS 9.3, însă nu vă așteptați la schimbări majore. Iar acum, într-un final, ajungem și la preț. Evident, informații oficiale nu există, dar majoritatea leak-urilor indică un preț de 400 de dolari pentru versiunea de 16GB și unul de 500 de dolari pentru versiunea de 64GB.

Site-ul Phonearena, însă, menționează că iPhone SE va înlocui complet iPhone 5S și va debuta pe piață cu același preț de 450 de dolari. Având în vedere specificațiile și designul de top, prețul pare extrem de avantajos la prima vedere. Să sperăm, totuși, că va fi confirmat de Apple.

Lansarea Apple – un nou iPad

În cadrul evenimentului din 21 martie, Apple ar urma să lanseze și o nouă tabletă, cu un ecran de 9.7 inci. Cei de la 9to5Mac au citat o persoană apropiată de companie în momentul în care au publicat mai multe detalii despre respectivul produs. Aparent, va fi vorba de o tabletă disponibilă în două capacități, 32 și 128GB, la fel ca Pro-ul de 12,9 inci.

În contextul în care un iPad Air se pare că va putea fi achiziționat în continuare la aceleași prețuri și capacități de stocare, 16, 64 și 128GB, este evident că Apple se adresează unui alt public cu această lansare, iar noul Pro nu va înlocui vechiul Air. Lista de specificații ar putea include, printre altele, un procesor Apple A9x și un ecran 4K. Mai mult decât atât, tableta ar avea o grosime mai mare decât iPad Air 2, iar versiunea fără conectivitate 3G ar urma să coste în jur de 600 de dolari.

Rămâne de văzut dacă informațiile se vor dovedi adevărate. Lansarea Apple va avea loc pe 21 martie, la ora 19:00, ora locală. Conform site-ului companiei, pentru a-l urmări, veți avea nevoie de un iPhone, iPad sau de un iPod touch cu Safari pe iOS 7.0 sau o versiune mai nouă, de un Mac cu Safari 6.0.5 pe OS X v10.8.5 sau de un PC cu Windows 10 și Microsoft Edge.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: