02 iul. 2016 | 14:07

L-au clonat chinezii și pe ăsta: Super Smash Bros

Gaming
L-au clonat chinezii și pe ăsta: Super Smash Bros

Chinezii clonează orice, iar dacă mai aveți nevoie de vreo dovadă suplimentară uitați-vă la clona de Super Smash Bros. din imaginea de mai sus.

Foarte mult timp am asociat abilitatea chinezilor de a copia produse doar cu creații hardware, precum telefoane, tablete sau sisteme portabile. De câțiva ani însă, iese la iveală și talentul chinezilor la programare prin clonarea unor jocuri care, deși sunt cel mai probabil realizate de la zero, par identice cu unele titluri renumite. Cel mai recent, am văzut acest fenomen în cazul versiunii chineze de Overwatch de la Blizzard, iar acum suntem uimiți de o versiune mobilă a unui popular joc Nintendo.

Când vine vorba de jocuri video, a devenit din ce în ce mai dificil să reinventezi complet roata. În momentul în care vorbești de RPG-uri AD&D, de FPS-uri sau jocuri de strategie, în mod implicit te aștepți la anumite trăsături comune, indiferent de compania din spatele titlului efectiv. Tocmai din acest motiv, o persoană foarte pricepută la Call of Duty sau Doom, se descurcă la fel de bine în Battlefield sau Overwatch. de la a te inspira până la a copia este însă o cale foarte lungă.

Copia de mai sus include cea mai mare parte a elementelor atrăgătoare din Super Smash Bros. de la Nintendo, dar schimbă un pic rețeta. Practic, produsul final, deși are toate particularitățile grafice ale jocului de inspirație, pare mai apropiat de un side-scroller clasic, un joc de aventură 2D. Deși sunt șanse foarte mari să nu fie foarte ușor să faceți rost de el, acesta este un joc de Android intiulat Pocket All-Stars Smash Bros. Astfel, până și numele oficial este foarte apropiat de proprietatea intelectuală a celor de la Nintendo.

În teorie, Nintendo poate încerca să se opună propagării acestui titlu și deja a reușit să șteargă de pe YouTube câteva clipuri ce ilustrează elemente de gameplay din Pocket All-Stars Smash Bros. Având însă în vedere flexibilitatea legislației de drepturi de autor în China, va fi aproape imposibilă desființarea completă a jocului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele