Kiddle este un Google care se vrea sigur pentru copii

Kiddle este un Google care se vrea sigur pentru copii

Kiddle.co arată ca un Google pentru copii, iar scopul dezvoltatorilor săi a fost să lanseze un motor de căutare sigur pentru cei mici.

Practic, copiii pot căuta orice pe Kiddle, fără ca părinții să fie nevoiți să își facă griji în legătură cu ce ar putea găsi. Potrivit dezvoltatorilor, atunci când copilul caută un cuvânt, primele trei rezultate vor fi pagini sigure și site-uri special create pentru copii, alese de editorii Kiddle. Apoi, rezultatele patru-șapte vor include materiale accesibile copiilor în ceea ce privește limbajul. Abia următoarele vor include și site-uri care sunt filtrate prin Google safe search, dar totuși destinate adulților, din cauza unui limbaj ceva mai greu de înțeles pentru copii.

Dacă cel mic caută cuvinte nepotrivite, robotul Kiddle va bloca motorul de căutare. Deși dezvoltatorii săi pretind că e 100% sigur pentru copii, Mirror a raportat că s-a întâmplat să fie afișat și conținut nepotrivit, cum ar fi o referință cu video-ul în care Khloe Kardashian face sex, sau imagini cu Vanessa Hudgens goală. După jurnaliștii i-au contactat pe cei de la Kiddle, problema a fost, aparent, rezolvată. Încă un utilizator Twitter a publicat un rezultat cel puțin dezamăgitor, semn că noul Kiddle nu e încă nici pe departe pus la punct.

E de știut și faptul că nu avem de-a face cu un spinoff Google, ci cu o companie terță care folosește funcția de safe search a Google. Încă un lucru de menționat ar fi faptul că nu stochează informații personale și șterge istoricul la fiecare 24 de ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: