25 iul. 2016 | 07:12

KickassTorrents revine online cu un nou domeniu

ACTUALITATE
KickassTorrents revine online cu un nou domeniu

Site-urile de piraterie sunt foarte multe, dar una dintre cele mai populare comunități de torrent, KickassTorrents a fost închisă săptămâna trecută, iar impactul a fost semnificativ.

Cei de la The Verge au fost primii care au raportat revenirea online a KickassTorrents, popularul website de torrrent care a fost închis săptămâna trecută, împreună cu toate domeniile alternative prin intermediul cărora ați fi putut ajunge la el.

De acum înainte, deși nu se știe pentru cât timp, KickassTorrents poate fi accesat la adresa KAT.am. Merită reținut că aceasta nu este doar o aparentă clonă a website-ului, ci include baza de date completă de utilizatori și torrente ce a fost online înainte ca site-ul original să fie închis. Ca un bonus pe partea de securitate, informațiile legate de găzduirea noului KAT sunt ascunse în spatele serviciului Cloudflare, astfel, ar putea dura destul de mult ca și acesta să ajungă offline.

Scandalul legat de KickassTorrents a început săptămâna trecută, când oficialii Homeland Security au blocat accesul la domeniile KAT și au reușit, printr-o colaborare cu Facebook și Apple să aresteze fondatorul website-ului. Artem Vaulin, ce se ascunde în spatele pseudonimului Tirm a fost arestat în Polonia. La scurt timp după respectivele evenimente, baza de date de pe KickassTorrents a revenit online prin intermediul Dxtorrent și Kickasstorrents.website. Spre deosebirea însă de acelea, noul KAT.am pare a fi o alternativă mai oficială. Echipa de dezvoltatorii din spate, într-un email adresat celor de la The Verge, a insistat destul de mult pe opțiunile de securitate implementate în spatele noului domeniu, pentru ca acesta să fie semnificativ mai greu de blocat.

Dacă sunteți un utilizator pasionat de torrent, povestea de mai sus s-ar putea să vi se pare foarte similară cu cea a ThePirateBay, care a trecut printr-un set de evenimente similar în urmă cu aproximativ un an. Și atunci, serverele originale au fost confiscate de autorități, dar un nou ThePirateBay a revenit la scurt timp online, cu aceeași bază de date de torrente și utilizatori.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele