Kaspersky lansează o soluție de securitate care protejează viața personală a utilizatorilor

Kaspersky lansează o soluție de securitate care protejează viața personală a utilizatorilor

Într-o lume în care o parte importantă a vieții noastre e pe Internet, intimitatea devine vulnerabilă. Fie că ești sau nu persoană publică, cu siguranță există aspecte pe care vrei să le păstrezi doar pentru tine. 

În această idee, Kaspersky Lab lansează o nouă versiune a soluției de securitate Kaspersky Internet Security – multi-device, care le oferă utilizatorilor mai multe modalități de a-și securiza navigarea pe Internet, pentru a-și păstra viețile personale în siguranță. Kaspersky Internet Security – multi-device este o soluție de securitate care protejează sistemele de operare Windows, Mac și Android împotriva programelor malware, a site-urilor periculoase, a supravegherii neautorizate a traficului online, a fraudei și a furtului de bani.

Versiunea din 2017 a produselor Kaspersky Lab pentru Windows are integrate câteva noi funcții. Funcția Secure Connection permite utilizatorilor să își protejeze datele împotriva interceptării atunci când folosesc o conexiune la Internet nesigură. Utilizatorii pot remedia potențialele lacune ale securității dispozitivelor lor cu ajutorul funcțiilor Software Updater și Software Cleaner.

Funcția Secure Connection le permite utilizatorilor să se conecteze în siguranță la Internet, criptând toate datele trimise și primite prin rețea. Această funcție este importantă în special atunci când sunt efectuate operațiuni financiare, se fac autorizări pe site-uri sau se transferă informații confidențiale. În aceste cazuri, interceptarea traficului de către o terță parte ar putea cauza pierderi foarte grave.

Această funcție este extrem de utilă în timpul călătoriilor, atunci când multe persoane se conectează la rețele de Wi-Fi nesigure, pentru a comunica cu cei de acasă. Conform unui studiu Kaspersky Lab, 18% dintre utlizatori au fost victime pentru infractorii cibernetici în timpul călătoriilor. Această statistică nu este surprinzătoare, având în vedere că niciunul dintre utilizatori nu și-a luat măsuri de siguranță online.

Secure Connection poate fi activată automat atunci când dispozitivul este conectat la rețele Wi-Fi publice sau când utilizatorul lucrează online cu informații confidențiale, cum este cazul site-urilor de banking, al magazinelor online, al sistemelor de plată, al e-mail-ului, al rețelelor sociale și lista poate continua. În licența produsului de securitate sunt incluși și 200de MB de trafic criptat, în fiecare zi, existând și posibilitatea de a obține trafic nelimitat, contra unei taxe lunare sau anuale.

De asemenea, una din cele mai populare metode de infiltrare a programelor malware în computere este utilizarea erorilor din programele instalate pe dispozitiv. Dezvoltatorii fac actualizări ale produselor lor cu regularitate, dar nu toți utilizatorii le și instalează pe dispozitive. Funcția Software Updater poate să identifice automat aplicațiile care au nevoie de update-uri și, dacă utilizatorul își dă acordul, instalează pe computer cele mai recente versiuni de pe site-urile furnizorilor. Utilizatorul poate, de asemenea, să solicite manual un update la o aplicație sau poate să creeze o listă cu aplicații care nu trebuie actualizate (de exemplu, dacă utilizatorului îi este necesară o versiune veche).

Alt studiu Kaspersky Lab arată că 37% dintre utilizatori păstrează pe dispozitivele lor programe pe care nu le folosesc. Nu numai că încarcă inutil memoria dispozitivului, dar le și ușurează treaba hackerilor. Software Cleaner scanează toate aplicațiile instalate pe computer și le marchează pe cele care prezintă un potențial risc. Uneori, utilizatorii nici măcar nu știu despre aceste aplicații instalate sau pur și simplu nu cunosc riscurile.

Software Cleaner informează utilizatorii dacă un program a fost instalat fără știrea sau acordul lor explicit, cum e cazul programelor ”bonus” care sunt instalate odată cu alte aplicații. De asemenea, funcția avertizează dacă există programe care încetinesc funcționarea computerului, care oferă informații incorecte/incomplete cu privire la funcțiile lor, operează în fundal, arată bannere și mesaje fără permisiune (reclamele) sau sunt folosite foarte rar.

După ce primește un raport de la Software Cleaner, utilizatorul poate fie să înlăture aplicația, fie să o păstreze. Pe lângă aceste noi funcții, soluția Kaspersky Internet Security – multi-device a fost optimizată cu tehnologii avansate, precum protecția pe mai multe niveluri a tranzacțiilor financiare (prin Safe Money), prevenirea instalării aplicațiilor nedorite (prin Application Manager, parte a fostei funcții Change Control) și blocarea reclamelor în browser (prin Anti-Banner).

Bonus: Am aflat de la Ștefan Tănase că există o platformă pe care poți verifica dacă vreun cont pe care îl ai a fost vreodată victimă a unei breșe de securitate. Se numește Have I Been Pwned și o găsești aici.

Citește și: