Gratuit, Kaspersky lansează soluția perfectă pentru ransomware

Gratuit, Kaspersky lansează soluția perfectă pentru ransomware

În ultimii ani, cele mai periculoase tipuri de infecții pentru PC-uri au fost de tip ransomware, iar acestea au afectat în egală măsură utilizatori obișnuiți și instituții. Din fericire, avem în sfârșit parte și de o soluție.

Foarte multe persoane s-au trezit că nu-și mai pot accesa datele de pe computer în ultima perioadă și au fost șantajați să plătească sume mai mult sau mai puțin astronomice pentru nu le pierde definitiv. Problema este una destul de răspândită, iar pentru că informațiile erau criptate cu un nivel foarte ridicat de securitate folosind o cheie la care doar hackerii din spatele acestor atacuri aveau acces, o soluție generică nu părea să apară prea curând.

Din fericire, mai mulți experți în securitate cibernetică și-au unit forțele pentru a găsi un tratament la această molimă. Rezultatul final al acestor eforturi vine de la Kaspersky, care tocmai a lansat o unealtă gratuită anti-ransomware ce se adresează atât utilizatorilor casnici, cât și companiilor mici și mijlocii. ,,Companiile de dimensiuni mici și medii nu au de obicei cunoșințele profunde de securitate IT necesare evaluării și comparării de multiple unelte de securitate disponibile pe piață. Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business este compatibil cu soluții de securitate terțe și este o măsură complementară împotriva infecțiilor de tip ransomware.

Unealta gratuită pe care o puteți descărca de aici a fost posibilă datorită a două instrumente tehnologice. În primul rând, s-au putut agrega date infectate și informații de le persoane infectate cu Ransomware de pe întregul mapamond prin intermediul Kaspersky Security Network. A doua componentă importantă poartă numele de System Watcher, un instrumente proprietar care înregistrează și analizează traficul dintr-o rețea pentru detectarea de activitate malițioasă. În final, datele adunate de la Kaspersky Security Network și System Watcher au fost adunate pentru sintetizarea unei soluții pe termen lung care v-ar putea scăpa de alte investiții suplimentare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo