Jocul care ar putea crea o nouă imagine Transilvaniei

Jocul care ar putea crea o nouă imagine Transilvaniei

Gibbous este un joc creat de trei români din Târgu Mureș, care a fost finanțat de curând prin Kickstarter.

Jocul Exploding Kittens a demonstrat în trecut că platforma Kickstarter poate oferi beneficii foarte mari celor care doresc să lanseze un joc pe piață. Din câte se pare, un grup de români din Târgu Mureș au ținut cont de acest lucru și au creat Gibbous. Pentru început, trebuie să menționăm că aveți de-a face cu un joc de tip point-and-click, precum Walking Dead sau King’s Quest. Dezvoltatorii menționează pe pagina de Kickstarter că se va asemăna cu creațiile Lucas Arts și că va include orori de genul celor din creațiile lui H.P. Lovecraft.

Poveste are loc în prezent, în Transilvania, iar echipa explică foarte clar cum a încercat să includă câteva dintre elementele specifice Transilvaniei, precum Castelul Bran, în joc. În Darkham, orașul pe care îl veți avea de explorat în Gibbous, diverse culturi decadente încep să apară în anumite locuri, iar toți vorbesc despre o revenire a Necronomiconului. În mod evident, numele este inspirat din operele lui Lovecraft, acolo unde făcea referire la o carte.

Jucătorii îi vor controla pe Buzz și pe Kitteh, o pisică inteligentă, capabilă de a vorbi, și îi vor ajuta să elucideze misterele din oraș și să supraviețuiască într-o lume care pare din ce în ce mai ciudată.

Cu aproximativ 26 de ore rămase până la sfârșitul campaniei, Gibbous și a depășit ținta de 39.000 de franci elvețieni cu peste 10.000. Mai mult decât atât, jocul a primit insigna ”Project We Love” de la Kickstarter, ceea ce înseamnă că este apreciat chiar și de către persoanele din staff-ul companiei. Susținerea este cu atât mai importantă cu cât Kickstarter specifică foarte clar că aceasta nu este obținută cu bani, reprezentând doar o formă prin care platforma susține proiectele sale preferate. În cazul în care vreți să donați în orele care au mai rămas, puteți accesa pagina oficială de Kickstarter a jocului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: