Japonezii lucrează la un tren aproape invizibil

Japonezii lucrează la un tren aproape invizibil

Japonezii se pricep să creeze concepte uimitoare de trenuri ale viitorului. Deja au creat un tren care călătorește cu viteze de până la 580 de kilometri pe oră, iar acum Seibu Railway Co. vrea să construiască un tren aproape invizibil.

Creat de arhitectul Kazuyo Seijima de la firma japoneză Sanaa, care a câștigat recent un Premul Pritzker (Nobelul pentru arhitectură), trenul nu va fi, evident, complet invizibil, ci doar va reflecta împrejurimile într-un mod uimitor. Ceea ce face acest proiect și mai promițător decât alte proiecte, poate la fel de ambițioase, e faptul că designul poate fi aplicat trenurilor deja existente. Seibu Railway Co. a oferit permisiunea ca Sejima să recreeze exteriorul și interiorul trenului Red Arrow, pentru a comemora aniversarea de 100 de ani.

Trenul va ajunge pe șine undeva prin 2018, cel mai probabil. Din păcate, nu știm prea multe despre proiect, poate pentru că ar fi fost absurd ca japonezii să explice public cum se construiește un tren invizibil, înainte de a o face ei. Potrivit Dezeen, exteriorul trenului va acoperit de un material semi-transparent, similar oglinzii, iar forma va fi asemănătoare unui glonț.

De asemenea, cei de la Land Rover ar putea lucra la o mașină cu capota transparent. Prima oară, tehnologia a fost prezentată la Show-ul Auto Internațional din New York, ediția din 2014. Practic, presupune aplicarea unui înveliș care să îți permită să vezi ce se întâmplă sub roțile din față ale mașinii. Desigur, nu știm încă dacă Land Rover chiar va scoate pe piață un astfel de vehicul sau dacă va rămâne în stadiul de concept futurist, cum am mai văzut deja la gigantul producător. În orice caz, sună foarte bine, iar acum poți vedea în video-ul de mai jos cum arată ideea.

Citește și: