Acest tren ”gonflabil” ar putea rezolva problema aglomerației la metrou

Acest tren ”gonflabil” ar putea rezolva problema aglomerației la metrou

Oricine stă în București știe că nu e tocmai distractiv să te deplasezi cu metroul în timpul orelor de vârf. Aglomerația e infernală și chiar dacă prinzi un loc, acela nu va fi cel mai comod. O companie britanică ar putea rezolva aceste probleme. 

Dacă te-ai gândit vreodată cum ar fi să mergi la serviciu într-un castel gonflabil, s-ar putea să poți experimenta această senzație într-un viitor nu foarte îndepărtat.

O firmă de design are o idee care ar putea revoluționa mijloacele de transport în comun, precum trenurile sau metrourile, și care ar putea crește spațiul din interiorul acestora cu până la 40%.

Compania se numește Arup, iar conceptul ei a fost înscris în competiția ”Tomorrow’s Train Designs Today”.

Trenul gândit de designeri ar urma să aibă scaune gonflabile care ar putea fi dezumflate cu ușurință în orele foarte aglomerate, pentru a permite mai multor pasageri să încapă în metrou fără să-și sufle unul altuia în ceafă.

Reprezentanții Arup susțin că acest design ar putea fi implementat până în 2020, dar nu numai scaunele gonflabile sunt inedite la aceste trenuri.

Mijloacele de transport în comun ale viitorului ar urma să fie dotate și cu un sistem special de lumini, care să îi ajute pe pasageri să se trezească mai ușor.

”Trenul este inspirat de norii care plutesc pe cer și are rolul de a le da pasagerilor aceeași senzație și de a le permite să se miște liberi prin compartimente.

În timpul testării, oamenii s-au declarat foarte mulțumiți de scaunele gonflabile, dar trebuie să ne gândim și la situațiile în care cineva s-ar așeza ”din pod”, făcându-i pe ceilalți să ricoșeze.

*COMPOSITE*

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: