Jailbreak-ul la iPhone 7 este posibil și a fost făcut deja

Jailbreak-ul la iPhone 7 este posibil și a fost făcut deja

Au trecut doar câteva zile din momentul în care noul smartphone a devenit disponibil, dar o metodă de jailbreak la iPhone 7 se află deja într-un stadiu avansat de dezvoltare.

În ultimii ani, au existat tot mai puține motive pentru care să faceți jaibreak la un iPhone, având în vedere eficiența celor  de la Apple de a introduce funcții noi în versiunile oficiale de firmware. Pe de altă parte, vor exista întotdeauna cei care își doresc să înregistreze apeluri, să aplice teme sau să redirecționeze o serie de apeluri și SMS-uri într-o aplicație separată – precum iBlacklist.

Marea problemă în privința jaibreak-urilor este că soluțiile apar destul de târziu, iar cei de la Apple sunt foarte eficienți în a lansa actaulizări pentru a remedia vulnerabilitățile exploatate. Asta înseamnă că, pentru jaibreak la iPhone 7, de exemplu, ar fi bine să nu vă faceți update în cazul unei noi versiuni de firmware, deoarece s-ar putea să nu mai funcționeze.

Trecând însă peste particularitățile de fond, un lucru este sigur, un expert în securitate cu numele Luca Tedesco a postat o fotografie pe contul personal de Twitter. Imaginea, pe care o puteți vedea și mai jos, ilustrează un iPhone 7 negru ce rulează Cydia. Din păcate, Tedesco nu a fost foarte transparent în privința procesului prin care a reușit performanța de a avea jailbreak la iPhone 7. Pe de altă parte, rezultatele acestor eforturi, aproape de fiecare dată, ajung online. Singura condiție este că metodele folosite pentru implementarea jailbreak-ului să fie sintetizate într-o soluție software cât se poate de prietenoasă, cu scopul de a fi folosite și de persoane mai atehnice.

Dacă ar fi să desprinden niște informații suplimentare din imaginea de ma jos, acestea nu sunt foarte numeroase. Singurul lucru pe care îl cunoaștem este că a fost vorba de un iPhone 7 negru mat ce rula versiunea de iOS 10.0.1, iar Cydia 1.1.26 era instalată. Astfel, suntem convinși că se poate face jaibreak la iPhone 7. Rămâne să vedem dacă soluția finală la această problemă va veni tot de la Luca Tedesco sau de la grupul chinezesc Pangu.
iphone-7-jailbreak

Sursa: Ubergizmo