iPhone 8 ar putea beneficia de încărcare wireless

iPhone 8 ar putea beneficia de încărcare wireless

iPhone 8 ar putea introduce o funcție așteptată deja de utilizatori, cea de încărcare wireless, veștile venind din direcția partenerului Foxconn.

Din câte se pare, Foxconn, care este un partener al Apple și care furnizează companiei diverse piese pentru telefoanele mobile, a început să testeze module de încărcare wireless care vor fi folosite pentru telefoanele iPhone 8, care vor marca a 10-a aniversare a liniei acestor device-uri.

Modulele de încărcare wireless sunt destinate pentru noua ediție de telefoane, dar nu se știe încă dacă toate cele trei modele planificate pentru 2017 vor beneficia de această funcție, sau dacă va fi rezervată doar celui mai de vârf telefon din noua gamă.

La începutul anului, au apărut informații conform cărora Apple testează încărcarea wireless la distanță, o tehnologie superioară față de ceea ce avem deja pe piață. O astfel de soluție nu necesită ca telefonul să fie la o distanță extrem de mică de sursa de încărcare. Ceva mai târziu, în februarie, s-a speculat că Apple ar lucra cu Energous, compania care a creat WattUp, o soluție de încărcare wireless care folosește unde radio pentru a încărca telefoanele aflate la distanțe de până la 5 metri, arată macrumors.com.

Apple a angajat ingineri cu experiență în domeniul încărcării wireless, de-a lungul ultimelor luni. În luna mai, compania a angajat doi ingineri de la uBeam, un startup care se concentrează pe soluții de încărcare wireless, care folosește unde ultrasonice pentru a încărca dispozitivele electronice.

Noul iPhone 8, ce se lansează în 2017, va avea un design îmbunătățit semnificativ, cu un spate de sticlă, cu ecran OLED și, cel mai probabil, și cu alte funcții care să aducă, într-adevăr, inovația pe care Apple o dorește.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: