iPhone 8 cu ecran OLED ar putea oferi o experiență inedită

iPhone 8 cu ecran OLED ar putea oferi o experiență inedită

Ideea unui ecran OLED nu este nouă când vine vorba de telefoane, dar iPhone 8 ar putea fi primul smartphone de la Apple care să introducă o asemenea tehnologie.

Apple i-a surprins pe mulți atunci când a anunțat specificațiile noului iPhone 7, ecranul acestuia fiind bazat tot pe tehnologia LCD, de care majoritatea producătorilor încep să se detașeze când vine vorba de ecranele telefoanelor flagship. Noi informații arată, însă, că și Apple este gata să facă un mare pas înainte și să introducă un ecran OLED în cadrul viitorului iPhone 8.

Nikkei Asian Review, citat și de digitaltrends.com, arată că Tai Jeng-wu, președintele companiei Sharp, a făcut o declarație revelatoare în această privință. Sharp fabrică ecrane pentru iPhone-uri, iar președintele spune că ”iPhone a evoluat și acum va face trecerea de la LTPS (low-temperature poly-silicon) la ecrane OLED”.

”Încă nu știm dacă iPhone 8 cu ecrane OLED vor avea succes, dar dacă Apple nu intră pe acest drum pentru a se transforma, nu va exista inovație. Aceasta este o criză, dar și o oportunitate”, le-a spus Tai studenților de la Universitatea Tatung.

Ecranele de pe actualele iPhone au fost lăudate, chiar dacă tehnologia nu mai este de actualitate, dar ecranele OLED ar oferi contrast și mai bun, dar ar permite Apple, de asemenea, să poată crea ecrane curbate și chiar flexibile, lucru imposibil de realizat cu tehnologia LCD.

Deși nu este încă sigur că iPhone 8 va veni cu un astfel de ecran, știm deja că Apple explorează noi orizonturi pentru a face îmbunătățiri semnificative de design pentru telefon, mai ales că 2017 marchează și a zecea aniversare iPhone.

Rămâne de văzut care dintre modelele de iPhone 8 vor avea un ecran OLED; dacă este să ne luăm după zvonurile anterioare, doar una dintre cele trei versiuni de telefon plănuite ar beneficia de un astfel de ecran, deși planurile s-ar putea schimba, fie în bine, fie în rău.

Citește și: