07 dec. 2016 | 19:04

iPhone 7 Plus, comparat cu o cameră RED de 50.000 de dolari

VIDEO ACTUALITATE

Mulți sunt de părere că iPhone 7 Plus ar avea cea mai bună cameră întâlnită pe un smartphone, dar e greu de spus dacă se compară cu o cameră profesională.

Camerele video digitale RED sunt unele dintre cele mai capabile și scumpe din lume. Acestea vin la pachet cu niște particularități de captură impresionante și se numără printre singurele care pot filma fără probleme la rezoluție 8K. Deși au foarte multe camere în portofoliu, unele care filmează alb/negru la rezoluție foarte mare, cineva s-a gândit să folosească o cameră RED pentru o comparație cu un iPhone 7 Plus.

În testul comparativ pe care îl puteți urmări mai sus a fost folosită o cameră digitală RED Weapon, de aproximativ 50.000 de dolari, alături de un iPhone 7 Plus care, în varianta de 256GB ajunge în jurul valorii de 1000 de dolari, de 50 de ori mai puțin decât camera în cauză.

Acest test a fost realizat de videograful Parker Walbeck, iar scenele filmate au fost în cea mai mare parte aceleași cu ambele camere. Concluzia simplă a întregului proces de testare este că, în condiții normale, este aproape imposibil să faci diferența între ele.  Referința la ,,condiții normale” se referă la clipurile pe care le vedeți zilnic pe Facebook sau YouTube și care, înainte să ajungă online pe respectivele platforme, sunt compresate.

Întreaga experiență de test a fost detaliată pe PetaPixel. ,,Înainte să sară la mine toți fani entuziaști ai camerelor RED, [țin să menționez că] înțeleg diferența dintre cele două camere și admit faptului că RED Weapon este o cameră mult mai bună. Ce vreau să demonstrez este că 90% din conținutul pe care îl vizionăm este compresat de platforme precum Facebook sau YouTube, iar de cele mai multe ori îl vedem pe ecranele infime ale gadgeturilor noastre. Ca urmare, diferența dintre cele două nu este foarte evidentă DACĂ nu știi cum să utilizezi camera la potențialul ei maxim.

În final, vă puteți forma propria opinie pe marginea subiectului dacă vizionați clipul de mai sus.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele