21 iun. 2016 | 16:05

iPhone 7 ar putea renunța complet la butonul Home

ACTUALITATE
iPhone 7 ar putea renunța complet la butonul Home

iPhone 7, fie că ești sau nu fanboy Apple, e unul dintre cele mai așteptate telefoane ale anului.

O nouă imagine care circulă pe internet ne indică faptul că Apple regândește faimosul buton de Home, care ar fi înlocuit de un touchpad sensibil. Sursele spun că noul buton va fi uniform cu corpul smartphone-ului, în loc să fie protuberant ca până acum, ceea ce ne indică posibilitatea renunţării la vechiul sistem mecanic în favoarea unui buton capacitiv fără componente mobile.

Fotografiile au fost prima oară publicate de MobiPicker, care atrag atenția și asupra lipsei inelului metalic care înconjoară butonul de Home de pe modelele actuale. Renunţarea la butonul Home cu acţionare mecanică ar putea fi o veste bună pentru utilizatorii de iPhone, defectarea acestuia fiind un motiv destul de comun pentru vizitele în centrele de service Apple.

iPhone 7 - fara buton de Home - 1

De asemenea, imaginile par să arate și rame mai înguste decât ale celor din familia iPhone 6, iar camera frontală și senzorul de proximitate par a fi fost, de asemenea, schimbate. „Butonul este perfect aliniat cu restul ramei și nu poate fi presat”, notează MobiPicker. Dacă această funcție este implementată, utilizatorii vor activa funcții pur și simplu atingând touchpadul. Noul Touch ID ar trebui să asigure reacții mult mai rapide utilizatorilor, comparativ cu cele ale terminalelor actuale. Rămâne de văzut dacă această modificare va fi, într-adevăr, făcută pe modelele scoase pe piață sau dacă e un simplu prototip.

iPhone 7 - fara buton de Home

Cât despre specificații, trebuie să știți că Apple ar putea lansa noul telefon cu minimum 32GB memorie internă, în loc de 16GB. Majoritatea producătorilor de smartphone-uri, precum Samsung, HTC sau LG și-au lansat vârfurile de gamă cu 32GB, dar Apple a preferat să vă motiveze să cheltuiți o sumă semnificativă de bani în plus pentru modelul de 64GB. De asemenea, ne putem aștepta ca telefonul să beneficieze de 2GB RAM, fiind șanse mici ca Apple să facă pasul în acest an către 3GB.