08 sept. 2016 | 06:52

iOS 10 și Mac OS Sierra au o dată oficială de lansare

ACTUALITATE
iOS 10 și Mac OS Sierra au o dată oficială de lansare

În același eveniment în care au fost detaliate noile iPhone 7 și iPhone 7 Plus, am aflat și câteva noutăți pe partea de software, legate de lansarea iOS 10 și Mac OS Sierra.

Au trecut deja câteva luni de când cele mai importante sisteme de operare create de Apple în ultimii ani au fost dezvăluite curioșilor în format beta. La World Wide Developers Conference 2016 aflam pentru prima oară că iOS 10 ar urma să fie cel mai important upgrade adus SO-ului pe care îl vedem pe fiecare iDevice. Tot atunci, ni s-a adus la cunoștință că OS X-ul renunță la X și se va rezuma la a fi intitulat Mac OS Sierra.

Ca funcționalitate, iOS 10 pune accent pe Siri mai mult decât înainte. Asistentul virtual a devenit mult mai capabil și se ancorează mai tare în interiorul informațiilor pe care le salvați în aplicațiile de pe telefon sau tabletă pentru a vi le pune mai ușor la dispoziție când aveți nevoie de ele. În plus, Siri știe să caute fotografii și să vă citeasă email-uri. Pentru prima oară, funcționalitatea Siri este disponibilă dezvoltatorilor de aplicații care pot profita de ea în moduri cât se poate de creative.

În altă ordine de idei, același iOS 10 va include un nou sistem de widgeturi, notificări, mici schimbări de interfață și nu numai. Pentru instalare în versiunea finală, iOS 10 va fi disponibil începând cu 13 septembrie pe iPhone 5 sau mai nou, iPod Touch 6, iPad mini 2, iPad 4, iPad Air 1 și 2, iPad Pro. În mod previzibil, noile iPhone-uri sunt preinstalate cu iOS 10.

Mac OS Sierra va putea fi instalat de o mare parte dintre utilizatorii de Mac începând cu 20 septembrie. Acest update va aduce asistentul virtual Siri pe sistemele Apple, vă va permite să transferați rapid conținut digital de pe iPhone pe Mac și invers printr-un Copy – Paste mai elaborat. Prin Picture in Picture pe Mac, un clip de pe iTunes sau Safari poate fi redat într-o fereastră plutitoare oriunde pe desktop.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele