23 apr. 2016 | 09:26

iOS 10 este futurist și revoluționar în acest concept original

ACTUALITATE
iOS 10 este futurist și revoluționar în acest concept original

În această vară, în cadrul WWDC 2016, cei de la Apple vor anunța oficial iOS 10. Momentan, nu știe nimeni la ce să se aștepte în privința noului sistem de operare, dar asta nu înseamnă că nu putem visa.

Pe 13 iunie va avea loc conferința anuală Worldwide Developers Conference, un eveniment foarte important atât pentru fanii produselor Apple, cât și pentru dezvoltatorii care se chinuie din ce în ce mai mult să facă bani în piața competitivă a aplicațiilor de mobil. Tot la WWDC, Tim Cook și echipa sa de directori vor detalia noul iOS 10 și OS X. Conform unor zvonuri, acesta din urmă ar urma să fie redenumit MacOS.

Deși nu se știe nimic vizavi de noutățile pe care Apple le va integra în această vesiune centenară de iOS, o echipă de pasionați de iDevice-uri și-au imaginat și au creat clipul de mai sus. Federico Vittici, de la MacStories și designerul conceptul Sam Beckett și-au unit talentele pentru a acest proiect. Cum era de așteptat, clipul include o serie de elemente futuriste, dar și unele la care speră toți posesorii de iPhone sau iPad. Rămâne doar să sperăm că cineva de la Apple va vedea acest scurt metraj și va fi folosit ca inspirație, dacă nu pentru iOS 10, măcar pentru iOS 11.

Dacă ar fi să atragem atenția asupra unor elemente interesante din conceptului propus de Vittici și Becket, pe primul loc este un Control Center personalizabil. Această componentă importantă a sistemului de operare ar fi subit și mai utilă dacă fiecare dintre noi și-ar putea pune acolo scurtăturile care sunt importante pentru el, nu doar cele predefinite. La fel de atractivă mi se pare ideea de Dark Mode, inspirată din Night Mode de pe Android N. Aceasta îți permite să schimbi culorile de pe ecran printr-o singură atingere pentru a-ți face viața mai ușoară pe timpul nopții când vrei să stai pe Facebook sau să citești niște email-uri. În orice caz, clipul trebuie vizionat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele