Intel vrea să interzică iar creșterea performanțelor procesoarelor Skylake non-K

Intel vrea să interzică iar creșterea performanțelor procesoarelor Skylake non-K

Un val de bucurie a cuprins comunitatea pasionaților de IT la auzul veștii că procesoarele care nu fac parte din seria K  ale Intel, pot avea de asemenea performanțe crescute.

Intel s-a prins rapid de situație, a admis că e o eroare iar acum, aparent, vrea s-o repare. Conform site-ului Benchlife, gigantul american a decis s-o facă prin intermediul unui update de BIOS care să oprească overclockarea frecvenței de bază a procesoarelor din seriile non-K. Culmea este că Intel o face contra producătorilor de plăci de bază precum ASRock, care au promis anul trecut chiar un update care să facă mai ușoară overclockarea procesoarelor normale de la Intel, în acest fel făcându-i în ciudă producătorului de procesoare.

Nu se știe exact când anume noul update de BIOS va fi valabil pentru download, dar e puțin probabil ca Intel să o facă fără să sufere niște consecințe grave de credibilitate. E foarte posibil ca la un moment dat compania s-o dea la întors, de vreme ce o astfel de funcționalitate ”surpriză” i-a impresionat pe fanii Intel, lucru care a ajutat extrem de mult vânzările.

Oricum, chiar dacă deținătorii de procesoare Skylake modele ”S” sau ”C” încă se pot bucura știind că pot modifica BCLK-ul microcipului, e bine de știut ca sunt, totuși, câteva limite ale frecvenței maxime pe care poți s-o obții.

Citește și:
Etichete: