Instant Apps sunt noile aplicații de Android ce pornesc instant

Instant Apps sunt noile aplicații de Android ce pornesc instant

Printre conceptele cu o aplicabilitate deosebită detaliate în cadrul Google I/O de inginerii companiei se numără și Instant Apps. Acestea ar urma să fie foarte similare cu niște aplicații web complexe ce nu trebuie instalate pentru a funcționa.

Este foarte probabil să aveți un număr semnificativ de aplicații pe smartphone, dintre care foarte multe nu le-ați folosit decât o dată. Încercând să adreseze exact problema acelor aplicații care v-au fost de folos o singură dată în concediu sau pe care le-ați instalat la recomandarea unui prieten, Google propune un concept inovativ intitulat Instant Apps.

În teorie, noile Instant Apps ar combina toate părțile bune ale aplicațiilor web cu beneficiile aplicațiilor din Google Play, fără nici un fel de dezavantaje. Asta înseamnă nu veți avea aplicații cu o funcționalitate limitată, cum v-ați obișnuit când vine vorba de aplicații web, dar nici nu le veți căuta în magazinul virtual al companiei pentru a le instala. În schimb, le veți rula când veți avea nevoie și acestea își vor salva un set de informații temporare pe aparatul vostru. În schimb, dacă nu decideți să optați pentru o instalare permanentă, spațiul ocupat de fișierele temporare va fi eliberat imediat după ce ați ieșit din ele.

Instant Apps vor fi și foarte ușor de partajat cu prietenii, deoarece se vor ascunde în spatele unei adrese web obișnuite pe care o puteți accesa oricând. Nu trebuie să le mai căutați sau să așteptați până se descarcă. Efortul, deși infim, va fi doar de partea dezvoltatorilor care vor fi nevoiți să-și actualizeze programele pentru a profita de noul format. Acestea trebuie modificate pentru a salva date într-o partiție infimă dedicată Instant Apps.

În scenariul ideal definit de Google, noile aplicații Instant, ar trebui să se inițializeze în aceeași cantitate de timp necesară încărcării complete a unei pagini web. Până vom avea însă ocazia să interacționăm cu Instant Apps, dezvoltatorii vor fi nevoiți să le creeze de la zero sau să actualizeze unele existente.

Citește și: