Instagram va suporta video live, la fel ca Facebook

Instagram va suporta video live, la fel ca Facebook

Instagram și-a depășit de mult condiția de rețea socială construită în jurul câtorva filtre foto. Introducând streaming de video live, se apropie și mai mult de Facebook.

În urmă cu aproximativ patru ani, Facebook achiziționa Instagram cu generoasa sumă de un miliard de dolari. Tot atunci, Mark Zuckerberg lua decizia că Instagram își va menține statutul de entitate independentă, la fel ca WhatsApp, o altă achiziție costisitoare a gigantului. Între timp, rețeaua socială construită în jurul filtrelor foto a evoluat semnificativ, iar acum devine din ce în ce mai evident că vom vedea mult mai multe clipuri video și fluxuri video live în feed.

În urmă cu aproximativ o lună, au început să apară online niște capturi de ecran cu Instagram ce păreau să includă referințe către o nouă funcție in-app. Era vorba de video live, o opțiune similară cu Facebook Live ce va permite utilizatorilor să posteze fluxuri video în timp real. După cum se poate vedea și mai jos, imaginile respective veneau din Rusia și mulți au crezut că sunt trucate. Se pare însă că a fost vorba de un experiment oficial restrâns la țara lui Vladimir Putin.

În contextul în care Facebook deja include o astfel de funcție, noțiunea de video live pe Instagram nu este deloc absurdă. Este însă bine de știut că tocmai a fost confirmată de CEO-ul Instagram, Kevin Systrom și că este doar o chestiune de timp până când vom avea acces la ea cu toții. ,,Live este foarte incitant pentru noi. Cred că poate îmbunătăți ceea ce facem. Dacă încerc să-mi întăresc relația cu cineva îndrăgit, vizionarea unui flux video live de la ei ar fi un mod grozav de a-i simți mai aproape.

Momentan însă, nu s-a aruncat nimeni la nici un termen de lansare precis și, cel mai probabil, vor mai urma câteva teste la scară restrânsă, până când ne vom putea transmite viața live pe Instagam, de parcă nu avem suficient de multe oțiuni.

instagram-live

Citește și:
Sursa: Ubergizmo