Înșelătorie în România: oamenii, păcăliți să cumpere telefoane mobile, pe care nu le primesc ulterior

Înșelătorie în România: oamenii, păcăliți să cumpere telefoane mobile, pe care nu le primesc ulterior

Trei bărbaţi şi o femeie din judeţul Bacău sunt cercetaţi sub control judiciar după ce ar fi determinat aproximativ 30 de persoane să semneze contracte de achiziţionare a unor telefoane mobile, fără a primi produsele.

Telefoanele erau ridicate de suspecţi, care apoi le vindeau. Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de Poliţia Română, poliţiştii din Bacău s-au sesizat din oficiu, în luna mai, referitor la faptul că mai multe persoane din comuna Gioseni ar fi fost victime ale unei înşelăciuni.

În urma investigaţiilor, a reieşit că aproximativ 30 de persoane ar fi fost convinse de doi localnici, cu vârste de 27 şi 33 de ani, să îi însoţească în municipiul Bacău, pentru diverse pretexte. Acolo, persoanele erau duse la un magazin unde, cu sprijinul angajaţilor, semnau contracte de achiziţionare pentru telefoane mobile sau alte servicii. Semnarea se făcea, însă, fără a cunoaşte conţinutul contractelor sau al angajamentelor de plată şi fără a li se înmâna un exemplar al contractului, arată sursa citată.

Din anchetă a reieșit că bunurile achiziţionate în baza acestor contracte erau ridicate de cei doi suspecți şi vândute, prin intermediul caselor de amanet sau în mod direct. Pe 8 iunie, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele celor doi suspecţi, poliţiştii au identificat şi au ridicat mai multe materiale de probă. De asemenea, pe 9 iunie au fost prinşi suspecții, cu vârstele de 27 şi 33 de ani.

Au fost identificaţi şi duşi la Poliţie pentru cercetări și doi angajaţi ai magazinului, un bărbat de 32 de ani şi o femeie de 26 de ani, cu sprijinul cărora ar fi fost încheiate contractele. Ulterior, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar vineri procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au decis ca toate cele patru persoane cercetate în acest caz pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune să fie puse sub control judiciar, pentru 60 de zile.

Citește și:
Sursa: Digi24